Sterk 2. plass i EM-åpningen

O_C_Veiby_15_Janner
18-åringen Ole Christian Veiby deltok i årets første EM-runde i rally som forberedelse til Rally Monte-Carlo senere i måneden. Dette ble en perfekt gjennomkjøring. Unggutten endte på andreplass i klasse RC3 etter å ha vunnet 10 av 18 fartsetapper.

– En bedre gjennomkjøring før debuten i junior-VM i Rally Monte-Carlo kunne jeg ikke fått. Jeg fikk mange mil med kjøretrening, ble enda bedre kjent med bilen – og ikke minst fikk jeg erfaring med de spesielle Michelin-dekkene som jeg skal bruke i Monte-Carlo, sier Ole Christian, som sammen med kartleser Anders Jæger virkelig imponerte i sin Citröen DS3 R3T under Jänner Rally i Østerrike.

Den norske duoen viste allerede fra start et tempo som førte dem rett i ledelsen mandag.

– Jeg følte at jeg kjørte som en bestemor, men det gikk tydeligvis fort. Etter de to første etappene ledet vi med nesten halvannet minutt, forteller Ole Christian.

Utover dagen begynte det å snø, og da mistet de ledelsen. I og med at løpet først og fremst var en test før Monte-Carlo, valgte de å benytte seg av samme type dekk som de skal bruke i VM-åpningen – selv om dette langt fra var ideelt i EM-åpningen. Dette tapte de mye på da snøværet kom. Med brede dekk, som nærmest var slicks med såkalt husmorpigg, var de sjanseløse mot konkurrenter som benyttet smale vinterhjul med ordentlige pigger.

– Å kjøre med disse dekkene var helt nytt for meg. Det var utrolig glatt, og ga mye nyttig lærdom for det som skal skje senere i januar. Vi avsluttet første dag med å ligge på andreplass i klassen, drøyt to minutter bak lederen.

Tirsdag var det mindre snø, og da viste nordmannen hvilket talent som bor i han. Citröen-føreren var raskeste bil i klassen på seks av dagens sju fartsetapper, og kuttet forspranget til lederen med 50 sekunder. Etter 18 fartsetapper, på til sammen nærmere 240 kilometer, skilte det ett minutt og nitten sekunder til klassevinner Simone Tempestini fra Romania. Kongsvinger-gutten vant hele 10 av de 18 fartsetappene. Totalt i løpet endte de på 14. plass i løpet, noe som er en sterk prestasjon i dette selskapet.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen av løpet, og føler vi gjorde jobben vi skulle og gjennomførte en meget god test før Monte-Carlo, sier han.

O_C_Veiby_15_Janner2

Resultater Jänner Rally, EM-runde

Klasse RC3

1) Tempestini S. / Chiarcossi M. 03:30:23.1

Citroën DS3 R3T

2) Veiby Ole Chr. / Jaeger Anders +1.19,7

Citroën DS3 R3T

3) Klausz Kristóf / Kecskeméti B. +11.04,7

Renault Clio R3

4) Várkonyi S. / Berendi Dávid +14.25,0

Honda Civic Type R3