Sterk 2. plass på Nürburgring

moller_13_aug
Møller Bil Motorsport startet høstsesongen i det tyske langdistansemesterskapet med en andreplass i lørdagens 6-timersløp på Nürburgring. – Vi gjennomførte et av våre beste løp noensinne, sier teamsjef Håkon Schjærin.

Møller Bil Motorsport hadde forsiktige ambisjoner foran lørdagens runde i det tyske mesterskapet i langdistanseracing, VLN, som arrangerer alle sine løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife.

– Vi gikk til anskaffelse av en ny bil foran årets sesong, og lørdagens løp var vårt andre med denne. Vi føler at vi fortsatt har mye å lære når det gjelder å kjøre den nye bilen, så på forhånd var målsettingen å fullføre, forklarer Håkon Schjærin som både er teamsjef og en av sjåførene.

Møller Bil Motorsport stilte som vanlig til start i klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer med sin Audi TT, og denne gangen var det 16 biler til start i denne klassen. Allerede på kvalifiseringen viste nordmennene at de skulle bli å regne med da Atle Gulbrandsen var raskest, og satte pole position med tiden 08.45, som er det raskeste teamet har kjørt noensinne. Med en snitthastighet på over 166 km/t var Møller Bil Motorsport også nummer 29 totalt på kvalifiseringen av de 203 bilene som startet.

Utfordrende forhold

Det var Håkon Schjærin fra Flisa som startet løpet for Møller Bil Motorsport, og han kjørte et godt stint før han overlot bilen til tyskeren Peter Oberndorfer, som gjorde en gjesteopptreden for det norske teamet denne gangen.

Da Atle Gulbrandsen fra Hamar tok over bilen som den tredje sjåføren etter tre timers kjøring, lå det norske teamet på en tredjeplass. Det hadde begynt å regne, men det gikk fort på det våte underlaget for i løpet av et par runder hadde han tatt inn nesten et minutt på lederbilen, og da Kenneth Østvold fra Ottestad tok over lå Møller Bil Motorsport på en andreplass.

Kenneth kjørte glimrende under de vanskelige forholdene, og var faktisk den femte raskeste bilen av samtlige på banen under en av rundene. Til slutt kunne han krysse mållinja som nummer to.

– 6-timersløpet regnes som høydepunktet i VLN-mesterskapet med rundt 40 000 tilskuere på plass. I år ble løpet veldig utfordrende på grunn av varierende vær, men vi gjennomførte et nært perfekt løp. Alle sjåfører, mekanikere og teamet for øvrig gjorde en strålende innsats, og selv om vi har vunnet flere løp tidligere så tror jeg dette må ha vært et av våre beste løp noensinne, sier Håkon Schjærin.

I tillegg til andreplassen i klasse SP3T kom Møller Bil Motorsport på en imponerende 19. plass totalt av de over 200 bilene som startet løpet, og hadde en rekke biler med nesten dobbelt så mange hestekrefter på plassene bak seg. Neste løp for det norske teamet er på samme bane om tre uker.

Imponerende gjestemekanikere

I tillegg til at bilen gikk som en klokke i hele løpet, gjorde også mekanikerne til Møller Bil Motorsport en imponerende innsats. Spesielt imponerende var det å se gjestemekanikerne fra Møller Bil Lillehammer og Møller Bil Follo.

– På hvert løp har vi med oss 3-4 gjestemekanikere som ikke har vært mekanikere på billøp før. Konkurrentene våre skjønner ikke at vi tør det, men vi har utelukkende gode erfaringer med dette, og også i dag gikk det helt perfekt.

I tillegg til teamet og gjestemekanikerne hadde Møller Bil Motorsport med en rekke gjester fra flere av samarbeidspartnerne, som alle kunne være med på å feire andreplassen som for alle føltes som en seier.

Resultater:

1. Raeder Motorsport, Audi TT (Christoph Breuer, Elmar Deegener, Dieter Schmidtmann)

2. Møller Bil Motorsport, Audi TT (Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Peter Oberndorfer)

3. AC Inzell, Volkswagen Scirocco (Christian Krognes, Stefan Wieninger, Georg Niederberger og Florian Huber)