Sterk 2. plass til Mikkelsen i Rally Sweden

mikkelsen_3_470.jpgAndreas Mikkelsen (20) og kartleser Ola Fløene kjørte inn til andreplass i S2000-klassen i Rally Sweden. De fikk dermed en meget god debut i den nye Ford Fiesta S2000.

Det var bare forhåndsfavoritten og den tidligere juniorverdensmesteren Per-Gunnar Andersson som var raskere enn Andreas Mikkelsen i S2000-klassen i det svenske VM-løpet. Men hjemmeføreren ble hardt presset av den norske Ford-føreren. Det var Mikkelsen og Fløene som holdt høyest tempo i klassen på flere av de 21 fartsetappene i Värmlands skoger.

-Vi hadde ingen god start på fredag formiddag. Allerede på den første etappen hadde vi trøbbel med håndbremsen. Alle fire hjulene låste seg. Dessuten punkterte vi på fjerde fartsetappe, sier Andreas Mikkelsen. Dermed hadde han tapt ett minutt til Andersson allerede før første serviceopphold på fredag. Men etter det ble det høyt tempo i den norske Forden, og i mål var det kun 25,3 sekunder som skilte de to.

I første halvdel av Rally Sweden kjempet Mikkelsen også hardt med den rutinerte finske føreren Janne Tuohino. De to byttet på andreplassen bak Per-Gunnar Andersson helt frem til lørdag ettermiddag. Da klarte Mikkelsen å få et forsprang på finnen og i mål var det over 30 sekunder mellom dem.

-Andreplass er vel den sureste plasseringen en kan få, men jeg kan ikke være annet enn fornøyd. Bortsett fra de problemene vi hadde tidlig på fredag har det gått som en drøm, sier Mikkelsen videre. Han var plukket ut av Fords VM-team M-Sport til å kjøre det første VM-løpet man skulle konkurrere med den nye Ford Fiesta S2000, og Mikkelsen var imponert over bilen.

-Den var fantastisk. Det var en utrolig grep, og jeg følte at jeg stadig var for forsiktig i svingene. Det skal bli mye moro med den bilen utover i sesongen.
Andreas Mikkelsen og Ola Fløene skal kjøre serien Intercontinental Rally Challenge (IRC). Første løp der er på Sardinia første helgen i juni. Da er det grusunderlag Mikkelsen og Fløene skal kjøre på. I tillegg til den internasjonale satsingen kjører de også NM i gruppe N, og der er neste løp Numedalsrally 6. mars.

ola_andreas_470.jpg

Resultater S20000, Rally Sweden
1.Per-Gunnar Andersson/Anders Fredriksson, Sverige, Skoda Fabia S2000, 3t 21min 39,3sek
2. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Norge, Ford Fiesta S2000, +25,3 sek
3. Janne Tuohino/Markku Tuohino, Finland, Ford Fiesta S2000, +57,3
4. Martin Prokop/Jan Tomanek, Tsjekkia, Ford Fiesta S2000, +2min 56,4sek
5. Patrik Sandell/Emil Axelsson, Sverige, Skoda Fabia S2000, +4.40,1
6. Eyvind Brynildsen/Cato Menkerud, Norge, Skoda Fabia S2000, +4.58,0
7. Bernardo Sousa/Nuno R. Da Silva, Portugal, Ford Fiesta S2000, 7.15,6