Sterk 3 plass til Veiby

Det ble en knall hard og spennende kamp om plassene i teten gjennom hele Aurskog-Høland Rally, Ole Christian Veiby imponerte med raskeste tid på flere av fartsetappene.

 

Dette var første gang Ole Christian Veiby konkurrerte på Aurskog-Høland, i tillegg fylte han 21 år i går, og han uttalte på forhånd at han ønsket å feire med seier. Kongsvinger-gutten lå og kjempet om seier lenge, før en punktering på SS10 kostet for mange sekunder.

– Vi har fighta med Eyvind Brynildsen hele dagen, og det har vært skikkelig gøy. Det har vært så tett at vi har hatt en kamp om tiendedeler omtrent på hver eneste prøve. Men det går så fort her, at man blir fort langt bak om noe skjer. Jeg kvalte motoren i starten på SS8, og tapte ett par sekunder det, og da ble det fort over seks sekunder.

 

Inn til service ledet Eyvind Brynildsen med 7,4 sekunder, men slaget var på ingen måte tapt for Ole Christian og kartleser Stig Rune Skjærmoen. Her var det bare å ta opp kampen!

 

– Vi ga ikke opp, men bestemte oss for å satse ekstra på de siste prøvene. Kasta ut alt ekstra i bilen for å spare vekt, og så var det bare å kline til. Vi tok inn mer enn to sekunder på første prøva etter service, og da var det bare å fortsette å gi alt. Alt gikk helt etter planen helt til vi hadde en punktering fem kilometer før mål og tapte 25 sekunder.

 

Tilslutt ble det en sterk tredjeplass til Ole Christian, som nå ligger på andre plass i NM-sammendraget, 12 poeng bak Eyvind Brynildsen som leder.

 

– Det har vært en utrolig herlig dag og nivået her i NM er like tøft som i VM. Det kjennes like bra her, som på Sardinia, og vinne fartsetapper, om ikke bedre. Det har vært fantastisk moro og være i en tett fight hele dagen, og å pushe maksimalt hele tiden. Det er mye læring å ta med seg, når en bitte liten feil får så mye og si for resultatet.

 

Ole Christian tar nå med seg grus- og fartsfølelsen fra Aurskog-Høland Rally videre til Rally-VM og kjører Rally Polen 30 juni – 2 juli. I utgangspunktet var det Rally Kina som sto på kalenderen, men denne runden har dessverre blitt avlyst.

 

Ti-på-topp Aurskog-Høland Rally 2017

1.Eyvind Brynildsen/ Anders Julius Fredriksson, KNA Varna/ Årjängs MK, Ford Fiesta R5

2.Frank Tore Larsen/ Torstein Eriksen, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta R5 +0:23,1

3.Ole Christian Veiby/ Stig Rune Skjærmoen, KNA Solør Msp/NMK Elverum, Skoda Fabia R5+ 0:34,1

4.Bernt Kollevold/ Ove Johnny Andersen, Asker og Bærum Motorsport, Toyota Celica ST205 +2:10,1

5.Steve Røkland/ Martin Holmdahl, KNA Kongsvinger/ MK Ran Askersund, Subaru Impreza STI +2:20,5

6.Frank Sørhaug/ Dag Sandbekkbråten, NMK Aurskog-Høland, Subaru Impresa +3:03,4

7.Kenneth Johnsrød/Eirik Borge, Asker og Bærum Motorsport, Mitsubishi Evo IXE +3:04,2

8.Pål Vetle Try/ Lars Wilhelm Andersen, KAK, Ford Fiesta R5 3:16,3

9.Christian August Selmer/Anita Selmer, Asker og Bærum Motorsport, Ford Fiesta R5 +3:47,0

10.Ole Gunnar Skogli/ Raymond Braaten, NMK Nore og Uvdal/ NMK Aurskog-Høland, Ford Sierra Cosworth +3:49,0