Sterk 4. plass til Tomas Eidjord

img_5893_jpg.jpgGokartføreren Tomas Eidjord (16) kjørte inn til en ny 4. plass da andre runde av det tyske mesterskapet ble kjørt i Wackerdorf ved München i helgen.

Dermed har den talentfulle kartføreren tatt fjerdeplass i begge rundene i klassen KF1 så langt. Det er ingen norske førere som har hevdet seg så høyt i denne klassen i det tyske mesterskapet tidligere.

-Jeg er meget godt fornøyd med resultatet, og nå er en pallplassering sammenlagt i mesterskapet målet, sier Eidjord. Han ligger på en 6. plass etter de to første rundene. Dessverre fikk han ikke poeng i prefinalen, eller sprintløpet, i første runde. Men i helgen tok han med seg fem poeng også der, pluss de 13 han fikk for 4. plassen i finalen.

-Innledningen på helgen var ikke helt optimal. Jeg endte på en 10. plass i tidskvalifiseringen, og var ikke helt fornøyd.

I de to innledende heatene ble det henholdsvis 6. og 4. plass på Eidjord, og dermed fikk han 5. startspor i prefinalen.

-Jeg slet litt med karten i prefinalen. Hadde ikke den rette følelsen, men var fornøyd med 6. plass. Foran finalen flyttet vi setet litt, og det ga resultater. I finalen fungerte det mye bedre, sier Tomas Eidjord, som kjører for det nederlandske teamet PDB Racing.

Tomas Eidjord tilhører elitegruppen i Norges Bilsportforbund, og deltar i en rekke internasjonale løp i kartsportens «Keiserklasse» KF1, i årets sesong. Neste løp er en runde i World Karting Series i belgiske Mariembourg 6.-7. juni.

Resultater 2. runde Tysk mesterskap KF1, Wackersdorf
1. Jack Te Braak, Nederland, 17.36,523
2. Andre Hauke, Tyskland, +2,738 sek
3. Marcel Lipp, Tyskland, +3,957
4. Tomas Eidjord, Norge, +5,953
5. Ramon Kuipers, Nederland, +6,160

Sammenlagt etter 2 runder
1. Andre Hauke 61 poeng
2. Marcel Lipp 50
3. Jack Te Braak 45
4. Riccardo Brutschin (D), 41
5. Matt Truelove, (GB), 34
6. Tomas Eidjord, 31