Sterk 4WD-debut for Steve Røkland

Den tredoble Norgesmesteren i tohjulstrekk Steve Røkland ønsket seg nye utfordringer, det fikk han i helgens NM runde Aurskog/Høland Rally i en Subaru Impreza utlånt av Synnfjellet Rally Team.

KNA Kongsvinger gutten som også er medlem av det Norske landslaget ”Team Norway” fikk sammen med co-driver Martin Holmdahl en ekstrem opplevelse som endte med seier i den store Gruppe N klassen for biler med firehjulstrekk og turbo.

 

-Målet for dagen var å lære litt mer om hvordan man kjører fort i en bil med 4wd, dette syntes jeg vi fikk til meget bra. Startet dagen litt moderat men allerede i første innbremsingen skulle jeg få merke hvor mye tyngre Imprezaen er i forhold til den 208 jeg vanligvis kjører da jeg bremset litt i seneste laget, heldigvis gikk det bra sier Steve.

 

– Jeg visste før start at jeg måtte føle meg frem med bilen og for å være ærlig synes jeg dette har gått over all forventning, at vi skulle være raskeste ekvipasje i klassen på 10 av løpets 12 etapper er litt mer enn jeg hadde trodd, vi hadde en flott progresjon utover i løpet og på de siste etappene oppover mot og på Eidskogen følte vi at det begynte å gå skikkelig fort sier han.

 

De vant til slutt Gruppe N, ble nummer fem på totallisten og hadde det ikke vært for et tidstillegg på 20 sekunder da de kom litt sent ut fra dagens eneste service ville de blitt nummer 4 totalt og beste ikke R5 bil på resultatlisten.

 

– Det ble litt hektisk da vi skulle ut fra dagens eneste service, vi begynte å kjøre mot tidskontrollen da vi hørte en ulyd i det ene forhjulet som trolig kom borti bremse-kaliperen, vi rygget tilbake og fikk satt på en spacer slik at hjulet ikke tok i lenger, når vi kom frem mot tidskontrollen var det kaos der og vi kom to minutter for sent til kontrollen, noe som gir 20 sekunder tidsstraff, jeg vil benytte anledningen til nok en gang takke Martin for at han ble med på dette løpet, han gjorde igjen en fremdragende jobb, forteller Steve.

 

Til tross for tidstillegget ble seiersmarginen 42.9 sekunder til nestemann i klassen.