Sterk andreplass til Mikkelsen

Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger sørget for en opptur for Citroën Total Abu Dhabi WRT under VM-runden i Tyskland. De norske gutta kjørte inn til en sterk andreplass.

 

– Det har vært en flott helg for meg, Anders (Jæger) og hele Citroën-teamet. Det har vært et vanskelig rally, spesielt første dag hvor vi startet litt bak i feltet og fikk vanskelige forhold, sier en fornøyd Andreas Mikkelsen.

Med andreplass er nordmannen tilbake på seierspallen i et WRC-løp for første gang siden han vant Rally Australia i november i fjor. Etter at Volkswagen Motorsport trakk seg ut av rally-VM har årets sesong blitt en mellomsesong for nordmannen, som ble hentet inn av Citroën Total Abu Dhabi WRT etter en skuffende sesong av det franske teamet. Allerede i sitt tredje løp i Citroën klatret han altså opp på seierspallen.

– Dette måtte jeg virkelig kjempe for. Første dag presset vi hardt og kjørte helt på grensen for å henge med. Dagens og gårsdagens etapper har også vært bra, selv om jeg har gjort noen små feil. Men jeg kan ikke være annet enn fornøyd med andreplass, sier han.

28-åringen ledet løpet gjennom store deler av fredagen, men da det begynte å regne fikk Ott Tanak en fordel av en tidlig startposisjon og overtok ledelsen. Estlenderen klarte å holde Citroën-føreren bak seg, og økte også forspranget gjennom lørdagen. I stedet for å kjøre for seier, måtte Andreas konsentrere seg om å holde Sebastien Ogier bak seg. Den fire ganger verdensmesteren fra Frankrike lå på tredjeplass, 8,2 sekunder bak Andreas Mikkelsen før dagens fire avsluttende etapper. Norges fremste rallyfører kjørte kontrollert og økte avstanden til Ogier gjennom søndagen, og var til slutt 14 sekunder raskere. Frem til Tanak skilte det 16,4 sekunder.

– Det føles utrolig godt å ta med seg en andreplass hjem fra et så utfordrende asfaltløp. Jeg vil takke hele teamet, for bilen har vært fantastisk på asfalt, sier han.

Resultater Rally Tyskland

  1. Ott Tanak, Estland 2.57.31.7
  2. Andreas Mikkelsen, Norge +16.4
  3. Sebastien Ogier, Frankrike +30.4
  4. Juho Hanninen, Finland +49.2
  5. Craig Breen, Irland +2.01.5
  6. Elfyn Evans, England +2.03.4
  7. Jari-Matti Latvala, Finland +3.58.2
  8. Hayden Paddon, New Zealand +4.32.4
  9. Armin Kremer, Tyskland +10.19.4
  10. Eric Camilli, Frankrike +10.44.3