Sterk andreplass til Mikkelsen

Endelig klaffet alt for Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger-Amland, som i dag kjørte inn til en sterk og etterlengtet andre plass i Rally Argentina. «Veldig deilig med denne andreplassen nå, det føles vel egentlig som en seier. Tusen takk til hele teamet for at de leverer en så fantastisk bil og stort takk til Anders for perfekt jobbing, som alltid!»

 

Sammen med team-kollega og venn Thierry Neuville, sørget Andreas for at det ble dobbelt podium i Argentina for Hyundai Motorsport. Thierry vant, mens Andreas fulgte opp med en strålende andre plass, etter 3 dager med kjøring ved foten av Andes-fjellene i Argentina. Andreas og Anders klatret til andre plass lørdag ettermiddag, og beholdt den plasseringen helt til mål.

 

«Utrolig godt at dette resultatet kom nå, det føles som om jeg har fjernet 200kg fra skuldrene. Vi har jobbet hardt og målbevisst den siste tiden, men med mye uflaks, så føles veldig deilig at ett bra resultat endelig kom nå. Dette resultatet betyr mye for selvtilliten og jeg håper virkelig at vi er i flytsonen nå for å levere toppresultater over tid. Følelsen med bilen har vært fantastisk god hele helgen, jeg føler at vi er i ett nå og da er det egentlig ganske enkelt å kjøre rally.»

 

Med en start-posisjon langt bak i feltet, lå alt til rette for en god start i Argentina for Andreas. Men 48 timer med non-stop regn gjorde at forholdene på prøvene forandret seg ganske betraktelig etter gjennomkjøringen tirsdag og onsdag. Fredagens prøver var så gjørmete og glatte de fleste førerne sa de følte seg som passasjerer i egen bil, og at de holdt på å kjøre av til og med på rett strekkene. Med en noe ugunstig startposisjon for fredag, så det ikke lyst ut for Andreas og Anders, men på tross av å starte sist, så kjørte de inn til flere gode tider og satte til og med raskeste tid på SS5.

 

«Fredag var en bra dag, sett bort i fra en punktering, så føler jeg vi kunne ikke gjort så mye mer. På ettermiddagen var det vanskelig med vår startposisjon, jeg pushet alt det jeg kunne men fortsatt var vi langt bak. Men jeg var rask i forhold til de som var rundt meg, og det tyder jo på at vi har gjort en bra jobb tross alt.»

 

Lørdag kom solskinnet, med veldig raske prøver over den argentinske pampasen og flat-out på lange rettstrekker over flere hundre meter. Andreas og Anders sikret seg 2 etappeseire, og avsluttet dagen på andre plass totalt.

 

«En utrolig bra dag! Tapte litt tid på morgen-loopen, men studerte veldig nøye tilbake på service hvor vi hadde tapt og hva vi skulle endre på for å få bedre tempo. Og det klarte vi jo absolutt! Nå føles alt veldig bra, bilen fungerer akkurat sånn som jeg vil, og jeg sitter og kjører med ett stor smil.»

 

 

3 legendariske fartsprøver avsluttet Rally Argentina søndag, El Condor og Mina Clavero. Mer en 75.000 tilskuere har campet ute i flere dager for å få med seg dette, og de er alle med på å skape en fantastisk ramme rundt Rally Argentina.

 

«Jeg håper jeg får beholde den godfølelsen nå inn mot Chile og at vi kan leverer ett nytt toppresultat der!»

 

VM-sirkuset holder seg i sør-amerika, og neste løp er Rally Chile 9 – 12 mai.

 

Resultat Rally Argentina 2019

1 Neuville

2 Mikkelsen +48,4

3 Ogier +1.04,8

4 Meeke +1.06,2

5 Latvala +1.21,1

6 Sordo +1.26,7