Sterk åpning av Petter Solberg

p_solberg_sar_11.jpgPetter Solberg har tatt ledelsen i Rally Akropolis etter de to første etappene. Petter ligger på en 5. Plass sammenlagt i VM foran årets 7. Runde, og med et godt resultat kan han avansere.

Akropolis Rally Hellas har base i kystbyen Loutraki som ligger 90 km vest for Athen, men torsdag kveld reiste førerne til Athen og det gamle Akropolis for en den offisielle starten. Fredagens etapper går i områdene rundt Kamena Vourla. Løpets lengste prøve SS2 Elatia (39,10km) kjøres fredag morgen, og fredag er det også remote service i Kamena Vourla. Remote service er på kun 15 minutter, og det er kun tillatt å benytte seg av deler som allerede er i rallybilen. Etter service er det fortsatt 4 prøver som skal kjøres, så fredag gjelder det å ta vare på bilen underveis.

Lørdag og Søndag – dag 2 og 3 i løpet, vil foregå rundt Loutraki med tre etapper som kjøres to ganger lørdag og en 17.71 km natt-etappe. Søndagens etapper går nord for Loutraki hvor de skal kjøre New Pissia etappen to ganger og to ganger gjennom den 19.42 km lange Aghii Theodori etappen. Starten på denne prøva blir senere gjort om til den 4 km lange Power Stage som avslutter rallyet søndag ettermiddag.

Underlaget som det kjøres på er hard grus, og varmen gjør at bakken holder høy temperatur. Dette sammen med steinete veier, sand og støv, gjør at dette er et krevende rally for både bil, dekk og mannskap. Temperaturen inne i bilen blir fort 60 grader, og med brannsikkert undertøy og kjøredress er både kartleser og fører ganske så svette etter endt dag. Det finnes ikke aircondition inne i rallybilen.

Hellas er et tøft løp, sier Petter Solberg.
– Men jeg vet at både bil og fører er klare for utfordringene! Prøvene i Hellas er en påkjenning for bilen, og med kun remote service på fredag må vi unngå ødeleggelser og skader. Tror også det blir viktig å planlegge «dekk-bruk» , sånn at man har «grip» når det trengs mest. Jeg har mange gode minner fra tidligere løp i Hellas og er glad for at vi er tilbake her i år. Og selvfølgelig, jeg kjører for en plass på pallen.

Etter de to første etappene er Petter hele 20 sekunder foran Jari-Matti Latvala., Mads Østberg er på 6. Plass og Henning Solberg på 8. Plass.