Sterk asfaltdebut av Veiby

STCC, Renault Clio Cup JTCC
Ole Christian Veiby kjørte sitt første asfaltrally i helga, og leverte overraskende sterk kjøring i Rally Soknedal. Han kjørte inn til sjetteplass sammenlagt i konkurranse med langt mer motorsterke biler.

 

17-åringen har aldri før kjørt rally på asfalt, derfor var han spent før debuten på Vestlandet lørdag.

– Vi hadde bestemt oss for å åpne litt forsiktig for å kjenne hvordan bilen satt på underlaget og hvordan bremsene fungerte. Asfalt er noe helt annet enn å kjøre på grus, derfor var vi spente før start. Da vi kom i mål på den første fartsetappen ble jeg veldig overrasket over tiden, sier Ole, som sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen hadde åttende beste tid, bare noen små sekunder bak tredjetiden.

– Min Ford Fiesta ST er en standardbil, men jeg kjørte likevel jevnt med langt raskere biler som Fiesta R2 og Subaru Impreza STI. Det var moro å kunne henge på de bilene, sier Ole.

De holdt et bra tempo gjennom hele dagen og leverte gode tider, selv om de kjørte ”pent og pyntlig” uten tilbud. Dette førte dem også oppover på resultatlistene, og gutta var med og kjempet om femteplass da de dro av veien på SS8.

– Vi hadde en vel offensiv note. I notene hadde vi 6 høyre over hopp, men vi regelrett hoppet over 6 høyre og landet på et jordet. Der var det masse gjørme, og vi kjørte bortover jordet noen hundre meter før vi fikk hjelp av noen tilskuere til å komme på veien igjen. Vi tapte snaut halvannet minutt på dette, forteller han.

De klarte likevel å holde unna i kampen om sjetteplassen sammenlagt.

– Dette var et utrolig fint rally, kanskje det råeste løpet jeg har kjørt. Veiene var fantastiske, sier Ole, som ønsker å rette en takk til to av sine kamerater.

– Da serviceteamet dro fra Kongsvinger var bilen i orden. Men da vi kom frem, hadde servopumpa røket. Det var meningen at en fra Stavanger skulle komme med den rundt midtnatt, men halv tolv på kvelden fikk mekanikerne en telefon om at han ikke hadde servopumpe likevel. Da ringte mekanikerne til en kamerat av meg på Kongsvinger, som dro til verkstedet og skrudde av servopumpa på den andre bilen vi har. Han fikk med seg en kamerat, og sammen satte de seg i bilen og kjørte den nesten 60 mil lange turen. De var fremme klokken sju om morgenen, og vi fikk fikset bilen. Jeg skylder dem en stor takk, sier han.