Sterk avslutning av Anders Kjær

svendsen_kjaer_subarucup.jpgAnders Kjær (24) fra NMK Larvik og kartleser Trond Svendsen avsluttet årets Subaru Cup på en imponerende måte. Ikke bare ble de beste cup-deltager i Rally Hedemarken. De vant gruppe N, tok tredjeplass totalt i løpet og Kjær sikret NM-sølv i gruppe N.

-Dette var bare så deilig. En utrolig måte å avslutte sesongen på. Dette er det dstørste jeg har opplevd i bilsporten så langt, jublet Anders Kjær etter målgang i Brumunddal lørdag ettermiddag. Men til tross for full poengpott i Subaru Cup klarte han ikke å ta andreplassen sammenlagt fra Jerker Axelsson. Svensken fulgte på plassen bak Kjær, og dermed endte han tre poeng foran på sammenlagtlista. Men Kjær sikret NM-sølvet i gruppe N i tillegg til pallplassen totalt.
-Uansett er jeg strålende fornøyd. NM-sølvet var et stor og viktig bonus for motivasjonen videre, sa Kjær som nok var den gladeste av alle i målområdet etter Rally Hedemarken.

Foran siste runde av Subaru Cup var det allerede klart at Pontus Tidemand fra SMK Eda, men bosatt i Spydeberg, hadde sammenlagtseieren i boks. Spenningen stod mellom Anders Kjær og Jerker Axelsson i kampen om andreplassen. Axelsson hadde det beste utgangspunktet og da han kom til mål kun to fattige sekunder bak Kjær var det klart at det ville bli dobbelt svensk i årets Subaru Cup. Marius Aasen (18) fra NAF Motorsport Asker & Bærum måtte bryte på Ringsaker, men endte på 4. plass i Subaru Cup.

Pontus Tidemand hadde problemer med senterdifferensialen på sin bil tidlig i løpet på lørdag, men han ble allikevel nummer tre av cup-førerne i avslutningsløpet. Richard Haget fra KNA Kongsvinger ble fjerdemann og sørget for at hele fire Subaru Cup-førere endte blant de åtte beste på totallisten i årets siste NM-rally.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget i henhold til det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 285 HK, og motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger. I tillegg til de seks NM-løpene i rally, er det også kjørt fire asfaltbaneløp på henholdsvis Rudskogen og Vålerbanen.

Rally Hedemarken hadde start og målgang ved Nestlé i Brumunddal. Løpet inneholdt sju fartsetapper på til sammen 82 km. Løpets serviceplass var også i Brumunddal, og løypa gikk i Ringsaker.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 22.25 på søndag kveld.

Poengstilling Subaru Cup 2010
1.Pontus Tidemand, SMK Eda, 179
2. Jerker Axelsson, SMK Trollhättan,155
3. Anders Aa. Kjær, NMK Larvik, 152
4. Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 123
5. Richard Haget, KNA Kongsvinger, 115
6. Sivert Johansen, NMK Tønsberg, 109
7. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 60
8. Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland, 42
9. Jim Roger Haugom, KNA Kongsvinger, 37
10. Herman Tank-Nielsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 20