Sterk avslutning av Andreas Mikkelsen

Rally Italy (Sardinia) 2014
Med Ola Fløene tilbake i kartleserstolen, kjørte Andreas Mikkelsen inn til fjerdeplass i tredje VM-runde på rad. Volkswagen Motorsport-føreren avsluttet Rally Sardinia med å vinne den prestisjefylte Power Stage-etappen.

 

Før VM-runde på den italienske middelhavsøya, uttalte Andreas Mikkelsen at han skulle kjøre sitt eget løp, i et kontrollert tempo uten å ta de store sjansene. Blant annet for å unngå punktering. Denne strategien lyktes de norske guttene med, og gjennom hele løpet var de med å kjempe helt i toppen – og endte tilslutt på fjerdeplass.

– Alt i alt er jeg fornøyd med løpet. Vi fulgte planen vi hadde lagt opp til, og jeg er veldig glad for å ha Ola tilbake i bilen. Han gjorde umiddelbart en god jobb, og jeg føler meg trygg på jobben han gjør. Dette var min tredje fjerdeplass på rad, og i neste løp vil jeg ta minst et steg oppover på resultatlista. Jeg føler vi har tempoet til å klare det, og Ola og jeg er enige om at dette er målet vårt nå, sier han.

Andreas og Ola avsluttet løpet på en best mulig måte. De vant den avsluttende Power Stage-etappen, noe som ga dem verdifull ekstrapoeng i VM-sammendraget.

– Før søndagens fartsetapper var det et gap opp til tredjeplassen, og et enda større gap ned til femteplassen. Derfor benyttet vi de første etappene til å spare dekkene så mye som mulig til den avsluttende etappen. Det fikk vi betalt for, selv om vi gjorde noen småfeil. Det føles utrolig godt å finne min første Power Stage-etappe, sier han fornøyd.

Neste VM-runde er Rally Poland siste helgen i juni. Dette er et løp den norske rallyduoen ser frem til.

– Jeg hadde et bra løp der i 2009, og gleder meg til å kjøre på de polske grusveiene igjen. Jeg skal ta med meg den gode følelsen, og håper vi klarer å skru opp tempoet enda et hakk, sier Andreas.

Årets sjette VM-runde ble nok en gang dominert av Volkswagen Motorsport. Teamets tre VW Polo R WRC var alle å finne blant de fire beste. Andreas sin teamkamerat, den regjerende verdensmesteren Sebastien Ogier, var nok en gang suveren, og var nesten halvannet minutt føran Citroën-fører Mads Østberg, mens VW Motorsports Jari Matti Latvala ble nummer tre.

I VM-sammendraget leder Ogier foran Latvala, mens Andreas ligger på fjerdeplass, bare tre poeng bak Østberg på tredjeplass.