Sterk avslutning av Mads

M_Ostberg_13_POR_3
Mads Østberg avsluttet Rally Portugal mesterlig og vant tre av de fire etappene på søndag.

 

Kun 4 fartsprøver ble kjørt søndag, og Mads og Jonas, som startet som bil nummer 4 på veien, var raskest igjennom de 3 første. På den siste 52,30km lange prøva, som også var løpets PowerStage, ledet han helt til Ogier kjørte i mål til raskeste tid.

 

– Jeg er overhodet ikke skuffa over at seieren på PowerStage glapp, sier Mads. – Selv om jeg startet som nummer 4 på veien, så forsvant det jo to biler foran meg, så egentlig tenker jeg at det ikke skulle være mulig å vinne noe med det utgangspunktet. Ogier hadde jo faktisk 12 biler foran seg. Kjøringa både før og etter at vi måtte bryte på fredag viser at vi absolutt kjører fort nok, og det er fullt mulig for oss å vinne et løp. Det kan godt skje i Argentina!

 

Mads Østberg ledet Rally Portugal da han dessverre kjørte av veien og måtte bryte på fredag. Vi må helt tilbake til Rally Tyskland 2011 for å finne forrige gang Mads har måttet bryte på grunn av avkjøring. Lørdag startet han igjen, med 15 minutters tidsstraff og som første bil på veien hele dagen. Noe som innebærer en stor ulempe sammenlignet med de som starter senere. På grus-løp er det en stor fordel å starte så langt bak som mulig, dette gir bedre kjøreforhold ettersom bilene foran allerede har ryddet unna løs-grusen. Mads og Jonas fikset imidlertid den jobben perfekt og kjørte seg opp fra en 56 plass til en 12 plass totalt. I dag tok de hat-trick og var raskeste bil gjennom de tre første fartsprøvene, og fikk altså en andre beste tid på den siste prøva, noe som gjorde at de tilslutt endte på en 8. plass totalt.

 

Neste løp på VM-kalenderen er Rally Argentina som kjøres 1.- 4. mai.

 

Resultat totalt Rally Portugal 2013

1. Ogier, VW

2. Hirvonen, Citroën +58,2

3. Latvala, VW +4.04,5

4. Novikov, Ford +5.27,7

5. Al-Attiyah, Ford +7.43,5

6. Mikkelsen, VW +9.39,8

7. Prokop, Ford +15.04,2

8. Østberg, Ford +15.43,6