Sterk avslutning av Mikkelsen

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Sweden (SWE) - WRC 11/02/2016 to 14/02/2016 - PHOTO : @World

VM-runden i Sverige har bydd på oppturer og nedturer for Andreas Mikkelsen. Norges fremste rallyfører hadde ambisjoner om en pallplass, men måtte til slutt ta til takke med fjerdeplass. Andreplass og to ekstra VM-poeng på den avsluttende Power Stage-etappen ble likevel en liten opptur.

 

Det ble en amputert utgave av Rally Sverige i år. Mildvær og regn hadde ødelagt de fine vinterveiene, og en rekke fartsetapper måtte strykes. Både arrangøren og deltakerne gjorde imidlertid det beste ut av det, men for Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger gikk det ikke helt som forventet.

– Vi hadde et håp om å være med å kjempe om seieren, men alt i alt gjorde vi for mange feil, forteller 26-åringen.

Det hele begynte bra på fredag, og han viste allerede fra start at han var innstilt på å gi suverene Sebastien Ogier kamp om seieren. Dessverre fikk han en avkjøring og en snurring senere på dagen, og måtte innse at det ble svært vanskelig å gå til topps. I stedet konsentrerte han seg om å klare en plass på pallen. Men med nysnø natt til lørdag, ble også det en utfordring i tøffeste laget. Som bil nummer to på veien, var han med på å ”vaske” veien for snø for konkurrentene som kom bak i feltet.

– Med vår tidlige startposisjon, visste jeg at vi måtte pushe hardt for å klare en pallplass. Vi åpnet lørdagen veldig bra, men på Rämmen-etappen hadde vi en note som var i overkant optimistisk. Vi skled av veien, og måtte finne et sted vi kunne snu bilen. Dette tapte vi mye tid på. Da innså jeg at også seierspallen ville bli i vanskeligste laget, og konsentrerte meg om å sikre fjerdeplassen, sier han.

Målet var derfor å avslutte løpet på en best mulig måte, og sikre seg bonuspoeng i VM ved å bli blant de tre beste på den siste etappen. Med andretid, fikk han med seg to verdifulle ekstrapoeng i VM-sammendraget.

– Avslutningsetappen var ikke perfekt. Jeg gjorde en feil og tapte mye fart, og da gikk sekundene fort. Men det var viktig å få med seg to ekstra VM-poeng, og jeg kan trygt slå fast at avslutningsetappen var bedre enn i fjor, sier Andreas med et smil. I fjor ledet han som kjent Rally Sverige før den siste etappen, og hadde seieren i sin hule hånd – helt til han kjørte ut og måtte få hjelp av tilskuere til å få bilen på veien igjen. Likevel klarte han tredjeplass, mens han i år altså droppet en plass ned på resultatlisten.

– Hvis jeg skal oppsummere løpet, så er jeg fornøyd med fjerdeplass når løpet ble som det ble. Jeg hadde selvfølgelig håpet å gjøre det enda bedre, men fredagen ødela mye av grunnlaget for en pallplass. Selv om dette ble et spesielt løp, hvor en rekke etapper måtte strykes, så vil jeg rose arrangøren for hva de har fått til, sier Andreas, som beholder andreplassen i VM-sammendraget.

Rally Sverige var også nok en bekreftelse på at hans ferske kartleser Anders Jæger er rett mann for jobben.

– Til tross for at Anders fikk øyeproblemer i går morges, så har han lest noter på en fantastisk måte. Jeg er full av beundring for jobben han har fått til på så kort tid, slår han fast.

 

Resultater Rally Sverige 2016

 1. S. Ogier       1:59:47.4
 2. H. Paddon  +29.8
 3. M. Østberg +55.6
 4. A. MIKKELSEN     +1:10.8
 5. O. Tanak     +1:50.7
 6. D. Sordo      +2:24.0
 7. H. Solberg   +2:40.0
 8. C. Breen      +2:44.6
 9. E. Evans      +5:17.0
 10. T. Suninen           +5:31.6

 

VM-stillingen (2 av 14 løp)

 1. Sebastien OGIER, VW, Frankrike 56p
 2. Andreas MIKKELSEN, VW, Norge 33p
 3. Mads ØSTBERG, Ford, Norge 27p
 4. Hayden PADDON, Hyundai, New Zealand 18p
 5. Dani SORDO, Hyundai, Spania 18p
 6. Ott TANAK, Ford, Estland 16p
 7. Thierry NEUVILLE, Hyundai, Belgia 15p
 8. Stephane LEFEBVRE, Citroën, Frankrike 10p
 9. Henning SOLBERG, Ford, Norge 6p
 10. Elfyn EVANS, Ford, GB 6p