Sterk avslutning av Mikkelsen

WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2013 - WRC RALLY ACROPOLIS
Andreas Mikkelsen fikk sitt gjennombrudd for Volkswagen Motorsport under Acropolisrally i helgen. På avslutningsdagen vant han tre strake etappeseire og endte til slutt på en sterk fjerdeplass.

 

VM-runden i Hellas blir beskrevet som et av de vanskeligste løpene både for førere og biler. Sammen med kartleser Mikko Markkula reiste Andreas Mikkelsen til årets sjette VM-runde for å høste enda mer erfaring i sin VW Polo R WRC. Dette var bare hans tredje løp for VW Motorsport, og målet var å fullføre. Ingen hadde derfor forventet at nordmannen skulle levere tider helt i toppen. Men Andreas begynner virkelig å bli komfortabel i den nye rallybilen, noe han beviste til gangs utover i løpet. Da han øynet muligheten til å knipe fjerdeplassen fra Nasser Al-Attiyah, fikk han virkelig opp tempoet. Nordmannen sørget for ekte hattrick da han vant tre strake fartsetapper, før han ble nummer tre på den avsluttende Power Stage-etappen – noe som ga han et ekstra VM-poeng.

Etter lørdagens problemer med bremsene og dekkene, kom dette som en stor opptur.

– For et utrolig rally, og for en avslutning på løpet! Alt gikk vår vei etter at vi hadde en trøblete lørdag. Vi hadde fin rytme, og forsøkte å sette press på Nasser Al-Attiyah. Og det fungerte, sier en strålende fornøyd 23-åring, som selvsagt synes det smakte godt å vinne en fartsetappe i WRC igjen. I 2008 ble han for øvrig tidenes yngste vinner av en fartsetappe, da han delte seieren med storheter som Sebastien Loeb og Petter Solberg på SS19 i VM-runden i Tyskland.

– Å vinne tre strake fartsetapper var selve glasuren på kaken i helgen. Det er i overkant av hva jeg hadde forventet. Totaltsett er jeg veldig fornøyd med løpet, og fjerdeplass er også den beste plasseringen jeg har hatt i VM. Jeg vil også takket teamet og ikke minst mekanikerne mine, som gjorde en fantastisk jobb med bilen lørdag. Helgens løp skjerper virkelig appetitten på mer suksess, og jeg kan neste ikke vente på neste løp, som er VM-runden på Sardinia, sier han.

For VW Motorsport ble det nok en suksessrik VM-runde. Den tyske bilgiganten kunne knapt nok fått en bedre start på sitt comeback i rally-VM. Det var nemlig Andreas Mikkelsens teamkamerat Jari-Matti Latvala som gikk helt til topps.

– Jeg er stolt av hele teamet, og spesielt av Jari-Matti. Men jeg er også veldig imponert over Andreas Mikkelsen. Han taklet de svært vanskelige forholdene på en best mulig måte, og kjørte inn til fjerdeplass – etter å ha vært nesten uslåelig på de siste etappene, sier Jost Capito, teamsjef for VW Motorsport.

Resultater Akropolis Rally

 

1 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen 4t 31m 01.2s

2 Daniel Sordo/Carlos Del Barrio (E/E), Citroën + 1m 50.0s

3 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Ford + 2m 14.1s

4 Andreas Mikkelsen/Mikko Markkula (N/FIN), Volkswagen + 3m 55.1s

5 Nasser Al-Attiyah/Giovanni Bernacchini (Q/I), Ford + 4m 12.6s

6 Mads Østberg/Jonas Andersson (N/S), Ford + 5m 48.7s

7 Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (FIN/FIN), Citroën + 8m 00.7s

8 Martin Prokop/Michal Ernst (CZ/CZ). Ford + 8m 01.2s

9 Evgeny Novikov/Ilka Minor (RUS/A), Ford + 8m 11.1s

10 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen + 10m 10.3s

 

 

VM-stillingen førere

1 Sébastien Ogier 126
2 Jari-Matti Latvala 74
3 Sébastien Loeb 68
4 Mikko Hirvonen 61
5 Thierry Neuville 50
6 Dani Sordo 47
7 Mads Østberg 46
8 Evgeny Novikov 31
9 Nasser Al-Attiyah 30
10 Martin Prokop 27
11 Andreas Mikkelsen 25

 

VM-stilling team

1 Volkswagen Motorsport 180
2 Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 162
3 Qatar M-Sport World Rally Team 83
4 Qatar World Rally Team 71
5 Abu Dhabi Citroën Total World Rally Team 29
Jipocar Czech National Team 29
7 Volkswagen Motorsport II 26
8 Lotos WRC Team 12