Sterk avslutning Mads i Argentina

M_Ostberg_13_ARG_2
Etter å ha måttet bryte Rally Argentina på torsdag etter et uheldig møte med en stein, har Mads Østberg kjørt seg opp fra en 11. plass til en 7. plass totalt.

 

– Det har vært litt opp og ned hele helgen, sier Mads. – Alt fungerte helt perfekt inntil vi traff en stein og måtte bryte på torsdag. Fredagen var helt perfekt og vi kjørte oss opp fra ellevte plass til syvende plass, selv med en ikke helt ønskelig start-posisjon. Vi viser igjen at vi er raske og har farta inne, så jeg vet at vi kan og vi kommer til å kjøre på igjen i Hellas.

 

Det startet altså litt uheldig for Mads og Jonas da de traff en stein allerede tidlig i løpet og måtte bryte på torsdag. De kunne imidlertid restarte igjen på fredag, og glimrende kjøring gjorde at de klatret oppover på resultatlista. Selv som første bil på veien, kjørte de inn til gode tider på alle prøvene, og var også raskest på en prøve.

 

Rally Argentina er kjent for sine spesielt krevende fartsetapper, water-splash og utrolig mange tilskuere. På El Condor i dag (løpets PowerStage) forteller politiet at det har vært minst 80.000 mennesker. Atmosfæren er helt spesiell, og selv i serviceparken er det mye folk hele dagen. Det står også tilskuere overalt på alle prøvene, og Mads forteller om en helt spesiell stemning.

 

– Det er helt spesielt og kjøre her i Argentina, sier Mads. – Tror ikke jeg har sett så mange tilskuere noen gang på noe løp. Det er folk overalt, og stemningen er helt ubeskrivelig. Du kan ikke se noen plasser hvor det ikke står noen. Det virker som om hele Argentina har tatt turen ut for å følge oss på prøvene, og det gir litt ekstra boost for oss alle.

Rally Argentina ble vunnet av Sebastien Loeb, som kjørte sitt tredje rally for sesongen. Sebastien Ogier ble nummer to, mens Jari-Matti Latvala kom på tredje.

 

Neste løp er Akropolis Rally Hellas som kjøres 31. mai til 2. juni.

 

Resultat totalt Rally Argentina 2013

1 Loeb, Citroën

2. Ogier, VW +55,0

3. Latvala, VW +2.00,8

4. Novikov, Ford +2.36,7

5. Neuville, Ford +4.40,5

6. Hirvonen, Citroën +6.23,9

7. Østberg, Ford +11.02,2

8. Mikkelsen, VW +13.22,1