Sterk avslutning av Mikkelsen

Andreas Mikkelsen avsluttet VM-runden i Polen på en meget bra måte, og er optimistisk med tanke utviklingsjobben han bidrar med for Citroën Total Abu Dhabi WRT.

 

Rally Polen var Andreas Mikkelsens andre løp i Citroën C3 WRC. Det er ikke gjort over natta å tilpasse bilen hans kjørestil og gjøre den til en vinnerbil. Men 28-åringen er fornøyd med progresjonen han og teamet har opplevd gjennom en krevende VM-runde.

– Det har helt klart vært en utfordrende helg. Ikke minst på grunn av de vanskelige værforholdene. Vi har opplevd alt fra kraftig regn til tørre forhold, og har virkelig fått testet bilen, sier han etter sin niendeplass.

Norges fremste rallyfører ble hentet til Citroën Total Abu Dhabi WRT foran Rally Sardinia for å bidra med sin erfaring og kompetanse til å utvikle teamets Citroën C3 WRC ytterligere. Gjennom de to løpene har han og teamet tatt steg i riktig retning, noe også utviklingen i Rally Polen underbygger.

– Jeg synes vi avsluttet løpet på en veldig fin måte. Tredjeplass på nest siste etappe, og en ny tredjeplass på den avsluttende power stage-etappen, er jeg fornøyd med. Å få med tre ekstra VM-poeng etter power stage kjennes bra. Det viser at vi har gjort en del riktig i helgen. Jeg er optimistisk på hvor bra dette kan bli, og ser virkelig fremover, sier Andreas.

Sammen med kartleser Anders Jæger skal han også kjøre for Citroën i asfaltrunden i Tyskland i august. Slik det ligger an nå, så står han over Rally Finland.

– Jeg ser virkelig frem til å teste bilen også på asfalt, og gleder meg til å være tilbake under VM-runden i Tyskland, slår han fast.

Rally Polen ble vunnet av Thierry Neuville, som ble presset av Ott Tanak helt til estlenderen satset litt for hardt og måtte bryte da to etapper gjensto, etter et ublidt møte med et tre. Haydon Paddon sørget for dobbeltseier til Hyundai, mens Sebastien Ogier knep tredjeplassen.

 

Topp 10 Rally Polen

  1. Neuville 2:40:46.1
  2. Paddon +1:23.9
  3. Ogier +2:20.8
  4. Sordo +2:47.4
  5. Lefebvre +3:11.8
  6. Suninen +3:16.8
  7. Østberg +3:39.6
  8. Evans +4:39.1
  9. MIKKELSEN +4:43.5
  10. Hanninen +4:53.7