Sterk avslutning på sesongen for Krognes

Krognes_13_Sept
Christian Krognes (23)  kjørte inn til en ny klasseseier i helgens åttende runde i det tyske langdistansemesterskapet i racing. Løpet ble dermed Hamar-guttens andre triumf av to mulige den siste måneden, og suksessen markerte dessuten slutten på en sterk innkjøringsfase med LMS Engineerings nye Audi TTRS i klassen for to-liters turbomotorer.
Nå starter forhandlingene for 2014 sesongen, og med de siste resultatene har teamet vist at alt ligger til rette for en sterk sesong neste år.

 

Til tross for et godt sluttresultat, var i midlertidig helgen alt annen enn enkel for de startende i løpet. Kvalifiseringen ble kjørt under tykk tåke, og til tider var sikten svært dårlig.

 

«Vi har ofte tåke her på morgenen, men at det varer hele formiddagen er sjeldent. Løpsledelsen gav oss lov til å kjøre, men vi ble bare nødt til å ta visse forholdsregler. I tillegg vekslet baneforholdene veldig fra sted til sted, og mens én del av banen kunne være helt tørr kunne man komme over bløtere underlag noen kilometer seinere. Forholdene er jo like for alle, men de utgjør ofte en utfordring i seg selv her på ringen»

 

Teamkompisene gjorde i midlertidig en god jobb i de innledende rundene av kvalifiseringen, og Krognes senere inn til pole position noen sekunder foran konkurrentene i klassen. Krognes startet også løpet for det tyskbaserte teamet, og tok ledelsen inn i første sving.

 

«Ettersom dette ble mine første runder på banen under ordentlig tørre forhold i den nye bilen, var jeg svært spent på hvilken fart jeg hadde inne. Starten gikk i midlertidig fint, og jeg fikk en liten luke i løpet av de første svingene som de bak meg aldri helt klarte å tette igjen. Dermed fikk jeg mulighet til å finne min egen flyt og rytme, og på slutten av passet hadde vi et solid forsprang på resten av feltet»

 

Krognes’ teamkompiser Ulli Andree og Constantin Kletzer gjorde også en glimrende jobb, og teamet passerte til slutt mållinjen først i klassen etter fire timers kjøring.

 

«LMS Engineering har gjort mye jobb for å få bilen konkurransedyktig, og følelsen blir bedre og bedre hver gang jeg setter meg i den. I tillegg er den forholdsvis annerledes å kjøre en Sciroccoen som jeg har kjørt tidligere, så her gjenstår det litt å lære. Farten vi viste denne helgen var likevel god, slik at utgangspunktet for senere løp bør være veldig bra. Dette er definitivt et spennende prosjekt for 2014 som jeg kan tenke meg å være en del av, og det skal det forhandles om utover høsten. Jeg har i midlertidig også et par andre alternativer på bordet som også kan bli aktuelle, så foreløpig er det meste åpent for neste sesong. Det blir en svært spennende vinter!» – avslutter Krognes.