Sterk femteplass til Mikkelsen

mikkelsen_ypres_500.jpgRallyføreren Andreas Mikkelsen (21) og hans kartleser Ola Fløene kjørte inn til en oppsiktsvekkende sterk femteplass i belgiske Ypres Rally i helgen. De ble best av debutantene i dette løpet som kjøres på krevende asfaltveier i Vest-Flandern.

-Jeg er kjempefornøyd med både plasseringen og løpet. Målsetting var å ende blant de seks beste, og jeg sa på forhånd at om det ble topp fem så ville jeg være kjempefornøyd. Vi har hatt et bra løp, men det har ikke vært lett. Med den manglende erfaringen vi har her og med den forholdsvis lave girutvekslingen vi kjørte med, så føler jeg ikke at vi kunne fått mer ut av dette løpet. Neste gang jeg kommer hit skal jeg garantert kjøre raskere, sier Andreas Mikkelsen.

Alt gikk etter planen for Mikkelsen og Fløene i helgens runde i IRC-serien. Med sin Ford Fiesta S2000 kjørte de imponerende på de smale belgiske asfaltveiene. De endte på en 5. plass i det knallharde selskapet. Imponerende av førstereisegutter i et løp som ekspertene mener krever mange års erfaring for å kunne vinne.

Asfaltveiene i Ypres Rally er smale og raske, og inneholder mange nitti graders svinger der det kuttes veldig slik at det blir dratt mye sand og skitt inn på asfalten.

Mikkelsen og Fløene åpnet noe forsiktig i løpet, og lå på en 7. plass etter fredagens seks etapper. Men på lørdag avanserte de to plasseringer, og var med blant de fem-seks beste på alle etapper.

-Vi har lært mye av dette løpet og fått verdifull asfalterfaring. Vår dekkleverandør Hankook har også fått nyttig lærdom som vil bli brukt til videre utvikling av dekkene før neste asfaltløp, sier Andreas Mikkelsen.

At det er en fordel med erfaring i Ypres Rally viste hjemmefavoritten Freddy Loix. Den tidligere VM-føreren kjørte sitt første IRC-løp for sesongen, men kunne allikevel innkassere seieren foran tsjekkiske Jan Kopecky. Bak tsjekkeren fulgte ytterligere to belgiske førere, Thierry Neuville og Bernd Casier, foran Mikkelsen på femteplass.
Ypres Rally var sesongens første asfaltløp for Andreas Mikkelsen, som tidligere har kjørt to løp med Ford Fiesta S2000, på snø i Sverige og grus på Sardinia. Femteplassen innbrakte også sesongens første fire poeng i IRC-serien for Mikkelsens del.
Ypres Rally var det andre IRC-løpet for året for Mikkelsen og Fløenes del. IRC er en løpsserie på siden av VM som er skreddersydd for klassen S2000. Man kjører ikke WRC-biler i IRC, men allikevel har serien fått høy prestisje og blitt svært populær. Serien har bred TV-dekning på blant annet Eurosport.

Super 2000 er rallybiler med toliters motorer uten turbo. Bilen Mikkelsen og Fløene skal kjøre i år, en Ford Fiesta S2000, er utviklet av britiske M-Sport i nært samarbeid med Ford. Bilen er firehjulsdreven, og har en firesylindret Ford Duratec motor som yter 280 HK, med elektronikk-styring fra Cosworth. Det er en sekstrinns sekvensiell girkasse i bilen som er utviklet av X-track i samarbeid med M-sport.

Super 2000-bilene er basis for det som fra neste år blir WRC-biler. Da vil bilene ha en 1600 ccm turbo-motorer, men ellers være slik som dagens S2000.
Ypres Rally var årets sjette IRC-runde og hadde sin base i byen Ypres i Vest-Flandern. Det var hele 100 startende i løpet, som for fjerde året på rad inngikk i IRC.

Det ble kjørt seks fartetapper på fredag ettermiddag og kveld, mens det ble kjørt 13 etapper på lørdag.

Neste løp i IRC-serien for Andreas Mikkelsen og Ola Fløene grusløpet Rally Açores i Portugal, 15.-17. juli.

Resultat Ypres Rally

1 Freddy Loix/Frederic Miclotte, Belgia, Skoda Fabia S2000, 2t 35min 36,9sek
2 Jan Kopecky/Petr Stary, Tsjekkia, Skoda Fabia S2000, +21,4
3 Thierry Neuville/Nicolas Klinger, Belgia, Peugeot 207 S2000, +2m 5,5s
4 Bernd Casier/Francis Caesmaeker, Belgia, Skoda Fabia S2000, +4.01,6
5 Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Norge, Ford Fiesta S2000, +5.20,9
6 Bruno Magalhaes/Carlos Magalhaes, Portugal, Peugeot 207 S2000, +6.06,2

Stillingen i IRC etter 5 runder
1 Juho Hanninen (Finland) 42p
2 Jan Kopecky (Tsjekkia) 39
3 Guy Wilks (Storbritannia) 25
4 Bruno Magalhaes (Portugal) 20
5 Kris Meeke (Storbritannia) 15
6 Thierry Neuville (Belgia) 11
14 Andreas Mikkelsen (Norge) 4