Sterk fredag av Østberg

mads_ostberg_fredag.jpgmads_ostberg_fredag.jpgTil tross for vanskelige kjøreforhold har Mads Østberg og Jonas Andersson i sin Ford Fiesta WRC kjørt fort på dagens etapper i Sverige og Norge.Østberg, som kjører for NAF Motorsport Asker og Bærum, kjørte like fort som Jari-Matti Latvala på fredagens første etappe SS2, som startet opp i Sverige og endte i Norge. De to neste etappene på norsk jord endte Østberg på en 6. beste tid.
– Det er fem biler som har holdt en utrolig høy hastighet gjennom hele dagen i dag, noe vi også har vært med på, sier Østberg.

Men utover dagen ble kjøreforholdene stadig vanskeligere. Østberg slet med veigrepet og understyring.
– Når etappene skulle repeteres i Norge var veiene veldig sporete, noe som gjorde det vanskelig for meg å finne system i linjene slik at jeg ikke kunne pushe på. I tillegg gjorde understyringen meg ukomfortabel i bilen og jeg kjente at jeg holdt litt igjen og vi tapte tid, forklarer Østberg.

Likevel har det gått fort under dagens ni etapper. På SS5 på Finnskogen kjørte duoen inn til 2. beste tid, kun 1,9 sekunder bak Hirvonen. SS6 endte med 6. beste tid, SS7 med 4. beste og vel i mål på SS8 endte nordmannen i mål som nummer seks.

Etter ni etapper, hvor Østberg kun hadde tre foran seg i mål, ligger duoen på en sammenlagt 4. plass, et drøyt halvminutt bak Latvala som leder i Sverige.
– Å kjøre inn et halvminutt er vanskelig, men at jeg kan ta igjen både Hirvonen og Petter Solberg foran meg er fullt mulig. Og alt kan skje, det ser vi bare på dagens etapper. Sébastien Löeb kjørte ut på SS7 og tapte tid der, forteller Østberg.

Til tross for vanskelige forhold er duoen godt fornøyd med dagen og satser på å en enda bedre dag i morgen.
– Vi kommer til å starte med bilen slik den er i dag, for på formiddagen i dag gikk det veldig bra. Men på service skal vi gjøre store forandringer for å slippe understyringen, forteller Østberg og legger til at han ikke har gitt opp håpet.
– Vi er mange som kjemper hardt om plassene, men vi vet hva vi må forbedre og går det like bra som i dag har vi gode muligheter for å slåss om pallplass, sier Østberg.