Sterk kjøring av Østgaard

T_Ostgaard_13_nov copy
Tommy Østgaard (20) kjørte overbevisende i den Britiske vinterserien Michelin Clio Cup Race Series i helgen. Det ble to pallplasser på Rockingham for Østgaard.

Dette var Østgaards første løp i ny bil og for et nytt team, Scuderia Vittoria.

– Jeg er svært fornøyd med prestasjonene i den britiske vinterserien.

Å kjøre Renault Clio Cup bil for Scuderia Vittoria er en fantastisk mulighet og en god erfaring å ta med seg i forberedelsene for 2014 sesongen. Det er nesten uvirkelig.

 

Nær seier

Østgård kvalifiserte seg til andre startspor i begge løpene, og kjørte inn til tredjeplass i første løp. Han ble kun slått av de to britene Devon Modell og Charles Ladell.

Deretter var han nær ved å vinne det andre løpet, hvor han klarte å henge på og utfordre Devon Modell, en erfaren fører som har vært i toppen i hovedserien for Clio Cup i England i år. Devon var uheldig og fikk problemer med clutchen halvveis i løpet, noe som førte Østgård ledelsen.

 

– Med kun tre minutter igjen av løpet hadde jeg en trygg ledelse på to sekunder, men dessverre var det en bil som hadde lekket olje inn i første svingen. Ettersom jeg var første bil til å nå stedet var det ingen flagg som indikerte dette. Dermed gikk det rett frem og av banen, men jeg klarte heldigvis å manøvrere bilen tilbake på banen igjen og fullføre på en andreplass, sier Østgård.

Det var Jamie Clarke som vant det andre løpet, mens Brett Lidsey tok tredjeplassen.

-Jeg var svært fornøyd med innsatsen i England. Med to pallplasser av to mulige ble jeguoffisiell vinner av vinterserien.

 

Trenger hjelp

Østgård er lysten på mer satsing på de britiske øyer, men har fortsatt ikke budsjett klart for neste år.

– Jeg trenger økonomisk hjelp for å få på plass en stor satsing neste år, der målet er å kjøre den Britiske Clio Cup-serien som kjøres som support-serie for BTCC. Det tiltrekker i snitt 30 000 tilskuere hvert løp, og flere millioner TV-seere. Jeg har bevist nå at jeg kan kjempe om å vinne den serien, og håper å få til denne satsingen, sier han.