Sterk kjøring av Veiby i Rally Spania

Sterk kjøring av Veiby i Rally Spania. 22-åringen fra Kongsvinger byttet bilmerke før forrige VM-runde i Wales, og kjørte sitt andre løp med en Citroën C3R5 denne helgen i Spania. – Vi har hatt noen bra etapper, og under tørre forhold er vi helt klart med, sier Veiby. 

 

Rally Spania startet med grus-etapper på fredag, men etter en bra første etappe ble det punktering på Ole Christian Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen på SS3. – Vi fikk en dobbelpunktering på den andre prøva, og måtte jo da ta det litt med ro etter det. Etter service hadde vi ett par veldig bra etapper, før bilen stoppet helt for oss på siste etappen og vi måtte bryte, helt tomme for strøm.

 

Fredag kveld ble bilen bygd om til asfalt, og regn og kjølige temperaturer gjorde sitt til at dekkvalgene ble vanskelige. – Lørdag ble en veldig vanskelig dag på asfalt. Utrolig vanskelig dekkvalg, mye fram og tilbake om vi skulle velge slicks eller regndekk. Jeg tror vi gjorde ett greit dekkvalg, men med mye regn og mye «møkk» dratt opp på veien, så var det ikke lett. Hadde en liten punktering på lørdag kveld, men det var bare min feil. Traff en liten kant med høyre framhjul, men det var nok til at vi punkterte.

 

Rally Spania ble avsluttet med 4 fartsetapper på asfalt søndag, denne gang med litt mer sol og tørrere forhold. – Søndag begynte veldig bra. Bestemte oss for å kline til i dag, var litt lettere i dag med tanke på forholdene. Første prøva var veldig bra, der var vi helt i toppen. Andre prøva var det litt mere kutting og mere sand og grus som var dratt opp i veien. Da sliter vi litt med bilen, den blir veldig nervøs, så vi mister festet. Etter service gjorde vi ett feil dekkvalg, vi valgte å gå ut på soft og skulle hatt harde dekk. Vi var med på splittene på den første etter service, men etter det var dekka helt ferdig, avslutter Ole Christian.

 

Rally Spania WRC2 resultat:

1 Rovanpera

2 Kopecky +8,5

3 P Solberg +1.36,6

4 Kajetanowicz +1.59,6

5 Solans +2.59,3

6 H Solberg +4.47,4

7 Loubet +4.53,5

8 Andolfi +12.12,0

9 Veiby +12.32,9

10 Tempestini +16.55,3