Sterk Mountain-debut av Veiby

O_CVeiby_14_Gol
Ole Christian Veiby gledet seg til å kjøre Mountain Rally for første gang. Etter løpet smilte 17-åringen bredt etter å ha kjørt inn til 20. plass totalt.

 

Med nærmere 100 biler på startstreken i årets andre NM-runde, er det meget sterkt å kjøre inn til 20. plass i sammendraget i en Ford Fiesta ST. Ole er fortsatt bare 17 år, og må derfor kjøre i ungdomsklassen som starter sist i feltet. Det gjør prestasjonen enda sterkere.

– Det handlet mye om å ligge å gnage i de oppkjørte sporene. Det var som trikkeskinner, Utenfor sporene var det veldig mye løssnø, så forholdene var til tider ganske vanskelige. Men det ligger mye lærdom i å fullføre et slikt løp, sier en fornøyd unggutt, som har med seg Stig Rune Skjærmoen som kartleser.

Han beskriver løpet som problemfritt og en veldig morsom erfaring.

– Jeg fikk fin flyt i kjøringen allerede fra start, og satte etter hvert greie tider. Fartsprøvene var heftige og morsomme. Det varierte mellom raske og knotete veier. Dette var et løp helt etter min smak, sier han.

Med gode snøforhold, ble Mountain Rally et skikkelig vinterrally, og førerne fikk brukt brøytekantene godt.

Neste løp for Kongsvinger-gutten blir Rally Finnskog siste helga i februar.

– Det blir ekstra moro å kjøre på hjemmebane. Så bra som ting fungerte i helgen, kan jeg nesten ikke vente på neste løp, smiler Ole.

Det var for øvrig Oles teamkamerat i EVEN Management, Pontus Tidemand, som vant Mountain Rally i en privateid Ford Focus WRC. Citröens fabrikkfører Mads Østberg ble nummer to.

 

FOTO: CHRISTIAN GUSTAVSSON