Sterk norsk innsats i FIA Motorsport Games

FIA Motorsport Games ble arrangert i Frankrike i helgen, og de norske førerne markerte seg positivt.

Norge deltok i fem grener i årets FIA Motorsport Games, som er et slags OL for bilsport. Alt startet med en åpningsseremoni i Marseille, før det var klart for øvelser på Circuit Paul Ricard og Circuit de Veynes.

På Circuit de Veynes ble det kjørt Cross Car Sr. og Cross Car Jr., og der ble det til slutt en sjuendeplass for Ole Henry Steinsholt i Cross Car Jr. og en sjuendeplass for Eirik Steinsholt i Cross Car Jr.

-Tusen takk for muligheten vi fikk på FIA Motorsport Games. En helt spesiell opplevelse å være med på, og vi fikk muligheten til å knive helt inn i finalen i begge klasser, og er veldig fornøyd med det, sa Ove Eide fra Team Steinsholt etter søndagens finaler.

I Esports kjørte Tommy Østgaard inn til en syttendeplass av 57 førere fra 57 forskjellige nasjoner.

-Tusen takk til Helen Thorgersen og Norges Bilsportforbund for all jobb med å få oss til Frankrike, for super organisering, kommunikasjon og masse positiv energi, sa Tommy Østgaard da han satte snuta hjem mot Tyskland for å forberede seg til nye løp i simracing.

I drifting ble det en tiendeplass til Odd Helge Helstad, etter at han røk ut mot Kristaps Blušs i Topp 16.

-Vi er veldig fornøyde med innsatsen og muligheten til å representere Norge i FIA Motorsport Games, sa Helstad etter 10. plassen.

I Touring Car ble det til slutt en 13. plass for Didrik Esbjug med hans Honda Civic TCR.

-Det var en super opplevelse å kjøre FIA Motorsport Games på Paul Ricard, og jeg er glad for at jeg fikk muligheten, kommenterte Didrik Esbjug.

Prosjektleder for FIA Motorsport Games i Norges Bilsportforbund, Helen Thorgersen, var også med til Frankrike som en lagleder for de norske.

-Det var så gøy å oppleve den positive stemningen og den gode lagånden i det norske laget. Alle heiet på hverandre, og alle skal være stolte av sin innsats, avslutter Thorgersen.