Sterk norsk innsats på Rudskogen

dennis_olsen_1.jpgAldri tidligere har norske førere gjort det bedre i Viking Trophy i karting. På Rudskogen i helgen ble det seier både til Dennis Olsen (KF3) og Kenneth Årsnes (KF2), mens Kenneth Østvold tok 2. plass i KZ2.

Dennis Olsen (bildet) var blant de store favorittene i KF3, og han feide all motstand til side under Viking Trophy på Rudskogen. Han vant KF3 med sin Energy-kart klart. Og midt i seiersrusen ble det klart at primus motor på Rudskogen, Harald Huysman nå signerer en management-avtale med gokart-talentet .

Denne avtalen har det vært jobbet en stund med, men det er først nå avtalen er klar. Harald Huysman har tidligere jobbet tett med formel 1-kjørerne Jenson Button og Kimi Raikonen. Nå skal han hjelpe Dennis videre i karrieren.

– Min oppgave blir å fase Dennis gradvis videre. Det er ikke så mye å gjøre så lenge han kjører gokart, og det bør han fortsette med i alle fall ett år til, kanskje to, tre. Men jeg skal veilede og støtte han. Senere blir min oppgave å åpne dører og hjelpe Dennis videre i karrieren, sier Harald Huysman.

Dennis Olsen har i mange år vært en av norsk gokart-sport største talenter, og kan vise til flere internasjonale seire. Han leder for tiden det tyske mesterskapet, og han vant tidligere i år hele EM-kvalifiseringen i England.

På Rudskogen i helgen bommet Dennis litt under kvalfiseringen, og ble bare andremann. Men det var også den eneste feilen han gjorde. Han vant alle sine innledende heat og vant både prefinalen og finalen klart. Nærmest han kom teamkompis i Energy-teamet, Robin Hanssson, mens Cedrik Fonn Skåre sørget for gledelig norsk tredjeplass.

I KF2 ble det norsk seier til Kenneth Årsnes fra KNA Nordvest. Han vant foran danske Martin H. Mortensen, mens det ble norsk 4. plass til Mats Borge Andersen.

I KZ2 kjørte rutinerte Kenneth Østvold fra NMK Elverum inn til 2. plass. Her var det svenske Viktor Öberg som vant.

Alle resultater finnes her