Sterk opphenting av Mikkelsen

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - PORTUGAL RALLY
Andreas Mikkelsen avsluttet Rally Portugal på en sterk måte, og endte til slutt på fjerdeplass. Han hadde Mads Østberg foran seg og Henning Solberg bak seg i et godt løp for de norske førerne.

 

Det var en lettet og fornøyd Andreas Mikkelsen etter å ha fullført årets fjerde VM-runde i rally. Nordmannen og hans finske kartleser sleit tungt med å få opp farta i sin VW Polo R WRC under første dag på grusveiene i Portugal, men avsluttet løpet på en overbevisende måte.

– Jeg har absolutt hatt bedre dager i rallybilen enn hva som var tilfellet første dag av dette løpet. Det var svært dårlige forhold under gjennomkjøringen, og det voldsomme regnet gjorde det vanskelig å skrive gode og godt nok detaljerte fartsnoter, forteller Andreas, som hadde lagt seg på en beskjeden åttendeplass etter de første sju fartsetappene. Men etter det så den norske VM-føreren seg aldri tilbake, og begynte å klatre på resultatlista. Dessverre fikk han problemer med styringen på SS11, og tapte nesten ett minutt på det.

– Uansett så fant jeg rytmen bedre og bedre for hver etappe, og selvtilliten vokste i takt med det. Jeg var veldig skuffet etter fredagens etapper, men bestemte meg for å nullstille og se fremover. Det var derfor en god følelse å se at jeg utover i løpet fikk opp tempoet. Lørdagen var jeg langt mer fornøyd med. Jeg hadde klatret til sjetteplass i sammendraget, og visste at jeg kunne kjempe om en enda bedre plassering, forklarer han.

Søndag måtte spanjolen Dani Sordi bryte, og da skjønte den norske VW Motorsport-føreren at en fjerdeplass var innen rekkevidde. Han kjempet med landsmannen Henning Solberg om den plasseringen, og etter to av de tre etappene på avslutningsdagen hadde Andreas grepet om fjerdeplassen. Før den avsluttende powestage-etappen var det 8,7 sekunder ned storebror Solberg på femteplass. Forspranget ble økt til 19,7 sekunder da løpet var over.

– Jeg er veldig fornøyd med siste halvdel av Rally Portugal. Det gjorde godt for selvtilliten at jeg kjempet meg tilbake, og fjerdeplass er et godt resultat. Jeg er spesielt glad for at tempoet er tilbake, og nå ser jeg frem til å prestere enda bedre i Argentina om drøyt fire uker, sier han.

Årets fjerde VM-runde ble som så ofte før en triumf for Volkswagen Motorsport, som har vunnet samtlige VM-runder i år. Andreas Mikkelsens teamkamerat Sebastien Ogier var nok en gang suveren. Franskmannen har vunnet tre av fire VM-runder, og helgens seier var hans fjerde på fem starter i Portugal.