Sterk opphenting av Varhaug på Le Mans

p_varhaug_lemans_2_500.jpgEtter problemer i kvalifiseringen, startet Pål Varhaug (17) langt bak i helgens Formel Renault-løp på Le Mans. Men han kjørte seg mesterlig opp i begge finalene i Euroserien.

Det var årets femte runde av Euroserien som ble kjørt på den legendariske Le Mans-banen i Frankrike i helgen. I begge finalene startet Pål Varhaug fra 30. startspor i det 37 bilers store og knallharde feltet. Med svært jevne førere, og biler som det også skiller svært lite på, sto Varhaug foran vanskelige oppgaver i løpene.

Men Pål Varhaug er kjent for sin streke opphenting, og i det første løpet ga han alt for å komme seg fremover i feltet.

-Jeg var helt klart innstilt på showtime når startposisjonen var så svak, og jeg kan ikke være annet enn fornøyd med å ha avanserte 16 plasser, sier Varhaug. Han kom nemlig til mål på en 14. plass i første løp.

Også i andre løpet hadde Pål bestemt seg for å avansere. Da fikk han også en meget godt start, og avanserte ti plasseringer i løpet på de 17 rundene som ble kjørt. Han kom inn på 20. plass.

Det var Roberto Mehri fra Spania som vant det første løpet, mens finske Valtteriu Bottas vant det andre løpet på le Mans. Daniel Ricciardo fra Australia beholdt sin sammenlagtledelse, mens Varhaug ligger på 13. plass i Euroserien med 7 poeng.

Neste løp for Varhaug er sjette runde i det italienske mesterskapet på Mugello førstkommende helg. Dette mesterskapet leder Pål Varhaug suverent.

Pål Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er også en av tre utøvere i NBFs elitegruppe i år.