Sterk opphenting av Varhaug

p_varhaug_6.jpgPål Varhaug imponerte i GP2, og kjørte seg i dagens løp fra 15. startposisjon til en sterk åttendeplass i mål.Pål Varhaug fra Ålgård i Rogaland kjører i år sin første sesong i GP2, nivået rett under Formel 1, og 20-åringen har imponert stort med sitt tempo så langt i sesongen.

-Dagens løp var helt rått. Jeg viser igjen at jeg hører hjemme i toppen når vi får alt til å stemme, sier en glad Pål Varhaug.

Pål Varhaug startet helgen med en imponerende åttende tid på fredagens frie trening. Dessverre fungerte ikke bilen like bra i kvalifiseringen på ettermiddagen.

-Jeg tror vi undervurderte hvor mye festet i banen hadde forandret seg. Formel 1 hadde trent på banen mellom vår trening og kvalifisering, og da blir det mye mer gummi i banen. Dermed hadde vi plutselig feil oppsett, og bilen var veldig understyrt. Synd, for da klarte jeg kun 20. beste tid på kvalifiseringen.

Pål Varhaug gjorde imidlertid en god jobb i lørdagens løp, hvor han kjørte seg opp fra 20. plass til 16. plass. DAMS-føreren unngikk krasjer og hadde noen sterke forbikjøringer og rundetider. Da en av konkurrentene fikk en straff ble han også flyttet opp til 15. plass, slik at han startet som nummer femten i søndagens løp.

Og i søndagens løp var det Pål Varhaug som stod for en av de mest imponerende prestasjonene i hele feltet. Igjen holdt han seg unna trøbbel, og han tok igjen flere andre førere. Pål hadde også gode forbikjøringer, og endte til slutt på en åttendeplass – på plassen foran teamkamerat og tidligere F1-fører Romain Grosjean.

Vinner av løpet ble Fabio Leimer, Påls tidligere erkerival fra Formula Master, og Pål ble også beste nykommer i løpet.

-Jeg er veldig fornøyd med denne helgen, og er helt sikker på at jeg kunne tatt poeng i begge løpene hvis vi hadde fått det til å stemme like bra i kvalifiseringen som på treningen. Men poengene vil komme senere i sesongen, avslutter en glad Varhaug, som har fått en strøm av gratulasjoner på Facebook og på telefonen etter dagens imponerende prestasjon.

Neste løp for Pål Varhaug går allerede om en uke, og er det klassiske gateløpet i Monaco!