Sterk oppkjøring av Ebbesvik

ebbesvik.jpgFormel 3-føreren Thor-Christian Ebbesvik er i slaget i European F3 Open om dagen. På franske Magny Cours kjørte han seg opp fra 8. til 3. plass i dagens løp.

-Løpet i dag gikk bra, og jeg har klatret ytterliggere i mesterskapet, sier Thor-Christian Ebbesvik fra Bergen som vant den forrige runden på Donnington Park i Storbritannia.

Løpet på Donnington Park var imidlertid helt tilbake i juli, så det har vært en lang sommerferie for Bergensgutten.

-Vi kjører de fleste løpene våre i Sør-Europa, og der er det så fryktelig varmt midt på sommeren. Derfor er sesongen vår lagt opp slik at vi kjører mange løp på våren og mange løp på høsten. Dermed har det vært en lang ferie i sommer, men jeg har brukt tiden til å teste litt i Storbritannia, forteller 25-åringen.

Testen på Silverstone skulle vise seg å være nyttig, for Ebbesvik var løpets desidert raskeste mann på søndag. Dessverre ødela en snurring på kvalifiseringen litt for resten av helgen.

-Jeg fikk ikke satt noen tid på kvalifiseringen, og startet derfor som nummer 20 og sist i hele feltet i lørdagens løp. Ganske raskt kjørte jeg meg opp til 12. plass, men fikk da en drive through-straff for å ha vært borti i en konkurrent. Jeg falt da ned igjen til 17. plass, men kjørte meg opp igjen til niende. Det er ikke et resultat jeg er fornøyd med, men kjøringen fungerte veldig bra.

I søndagens løp skulle Thor-Christian Ebbesvik egentlig starte på niendeplass ettersom det var resultatet fra løp 1, men da en konkurrent ble diskvalifisert ble det åttende startposisjon. Derfra kjørte han seg opp til en sterk tredjeplass.

-I mål var jeg bare fem sekunder bak førsteplassen og hele fjorten sekunder foran fjerdeplassen, så hadde jeg ikke snurret på kvalifiseringen skulle jeg helt klart ha kjempet om seier i begge løpene. Men uansett har jeg klatret i sammendraget.

Etter en vanskelig start på sesongen avanserte Thor-Christian Ebbesvik til en sjuendeplass etter seieren på Donnington Park. Nå er han oppe på en femteplass.

-Vi har tre løpshelger og seks enkeltløp igjen av sesongen, så mye kan skje fortsatt. Nå har jeg et veldig bra tempo så jeg er optimist. Samtidig som jeg avslutter sesongen i European F3 Open prøver jeg også å få til en test i en Le Mans-bil. Le Mans er helt klart målet for neste sesong, avslutter Thor-Christian Ebbesvik.