Sterk oppkjøring i Spania

d_olsen_12.jpgDennis Olsen viste igjen at han tilhører verdenseliten i gokart da han kjørte seg fra 27. startspor og inn til en 6. plass i World Series Karting etter motorstopp tidligere på dagen.

World Series Karting, Euroseries samlet denne helgen 180 av verdens beste førere fra 36 nasjoner til kamp. Dennis som kjører i den største klassen (KF2 ) hadde hele 65 konkurrenter å måle krefter med. Banen som ligger ved byen Zaragoza Nord i Spania, kunne by på temperaturer på over 40 grader og stekende sol.

Innledningsvis vant Dennis tre av fire innledende heat men var uheldig og ble dyttet av banen i det ene heatet og ramlet ned til 18 plass. Sammenlagt ga dette 5 startspor i prefinalen.

– Jeg kom ikke veldig godt ut i starten og var litt forsiktig til å begynne med. Da feltet hadde stabilisert seg pushet jeg hardt og kjørte meg opp til 2 plass. Jeg fikk etter hvert god avstand til de bak meg og kjørte for å ta over ledelsen i løpet da et reedblad i motoren gikk i stykker og motoren stoppet.

Med startspor 27 i selve finalen var det ikke store forhåpninger hos teamet for en god plassering, men Våler gutten ville det annerledes og kjørte inn til en sterk 6. plass.

– Jeg hadde kun en ting å gjøre i finalen og det var å satse absolutt alt fra første meter. Karten virket akkurat som den skulle og jeg pushet alt jeg kunne. Til å begynne med hadde jeg 7 sekunder opp til teten og kom inn 3,5 sekund bak vinneren i mål. Viktigste for meg denne helgen var uansett å bevise at farten er inne før VM som går her i midten av september.

Neste løp for Dennis blir 4. runde av det Tyske Mesterskapet som han for øvrig leder med god margin. Deretter skal han kjøre oppvisning på Rudskogen motorfestival den 25. og 26. august. Det er han ikke alene om da selveste Formel 1 teamet til Red Bull også kommer for å sette ny banerekord.

– Jeg gleder meg skikkelig til Rudskogen festivalen og jeg håper at så mange som mulig kan komme. Dette er første gang en F1 bil skal kjøre på bane i Norge og det kommer til å bli en helt syk opplevelse – sier en like blid Dennis.