Sterk Porsche-debut av Dennis

D_Olsen_16_04_2
Team Norway-føreren Dennis Olsen kjørte inn til en imponerende tredjeplass i sitt aller første løp bak rattet i en Porsche under helgens Porsche GT3 Cup Challenge Middle East.

Dennis Olsen kjørte denne helgen sine første løp i Porsche, og det unge talentet fra Våler i Østfold sikret seg en imponerende tredjeplass etter å ha startet fra femte startposisjon i det første løpet. Det andre løpet på søndag ble dessverre ødelagt av tekniske problemer.
– Jeg er veldig fornøyd med helgen som helhet, sier Dennis.

På fredagens trening klarte Dennis å sette den raskeste tiden av alle førerne i feltet. En feilvurdering av dekkene under kvalifiseringen gjorde at 19-åringen ikke fikk satt en like god tid som han hadde håpet på, og dermed måtte han starte fra femte startposisjon.

– Jeg gjorde en tabbe med dekkene under kvalifiseringen, så bakdekkene var utslitt før jeg kunne sette en ordentlig god tid. Dermed måtte jeg starte fra femteplass, men jeg hadde et bra løp og klarte å kjøre meg opp til tredjeplass. Jeg hadde noen fine fighter på banen som jeg gikk seirende ut av, sier Dennis.

D_Olsen_16_04_1

I det første løpet, som gikk over ti runder, klarte Dennis å kjøre forbi to biler tidlig, og til tross for sterkt press fra konkurrentene mot slutten av løpet klarte han å sikre tredjeplassen i sitt aller første løp.

Det andre løpet ble dessverre ødelagt av tekniske problemer. Bilen kom seg ikke av startstreket, og Dennis ble dermed nødt til å trekke seg fra løpet.

– Det ser ut som det var en clutchfeil i søndagens løp, men sånn er racing. Jeg er veldig fornøyd med debuten, og teamet gjorde en kjempejobb gjennom hele helgen, avslutter han.