Sterk R5-debut av Røkland

Ettersom NM-gullet allerede var i boks i klassen for R2 biler stilte Steve Røkland og co driver Jørgen Eriksen opp i årets siste NM runde i en lånt Ford Fiesta R5. Løpet som ble arrangert av NMK Aurskog/Høland hadde base på Bjørkelangen og var i år redusert til ca 5 mil med fartsetapper og 10 mil med transport.

 

– Løpet på Auskog ble litt amputert både på grunn av Covid-situasjonen og at datoen for arrangementet krasjet litt med årets høydepunkt for elg jegerne, i og med at det kun ble ca 50 km med fart og det faktum at vi allerede hadde vunnet NM i 2 wd gjorde at jeg følte at det absolutt var på tide å prøve en R5 bil i et rally. Etter noen runder med forespørsler falt vi ned på en avtale med Arnt Gustav Olsen som har vært meget fleksibel i prosessen, noe jeg er meget takknemlig for sier Steve.

 

Teamet fikk til 30 km med testing og justering av bilen på fredag, lørdag startet med gjennomkjøring av etappene tidlig på morgenen og når løpet startet satte de allerede på den første fartsetappen en meget solid 3.tid foran Henning Solberg men bak Frank Tore Larsen og Anders Grøndal, etter 5 etapper var det tid for en kort reguleringspause med bensinfylling og en matbit men ingen service på bilen var tillatt. Inn til denne pausen og halvkjørt løp var de 18 sekunder bak ledende Larsen men kun 7 sekunder bak NM lederen Anders Grøndal.

 

Etter pausen følte de at de skulle prøve å øke tempoet litt men med det i bakhodet at det var en lånt bil ville de ikke ta noen sjangser og som sagt så gjort, allerede på andre etappe etter pausen kjørte de inn til bestetid blant alle, første etappeseier i et NM løp var et faktum i Deres debut løp med en R5 er de helt klart veldig fornøyd med, på ss8 ble det en andretid kun 0,8 sek bak Larsen, på ss9 ble de hindret litt da deltageren som startet for hadde rullet men de fikk allikevel en tredje tid, dette skulle også bli resultatet på løpets siste fartsetappe.

 

– Jeg er meget fornøyd med å bli nr 3 totalt i debuten min i rally med en R5 bil, jeg har kjørt med innsiden av hodet hele dagen for det er jo et faktum at disse bilene koster mye penger og det å kjøre av veien å risikere å ødelegge denne flotte bilen var noe jeg absolutt ville unngå. Det er mange som i flere år har sagt at de ønsket å se meg i en R5 bil, nå er det gjort og nå starter jobben med å planlegge neste sesong, om det blir i R2 eller R5 vet jeg ikke men jeg vet jo hva jeg ville gjort hvis jeg hadde fått valget, sier han

 

Inn til dagens pause midt i løpet lå Steve og Jørgen 18 sekunder bak lederen og 7 sekunder bak andreplassen, når andre gjennomkjøringen av de samme etappene var gjort hadde avstanden frem til de to foran kun endret seg med 7 sekunder mer til vinneren Frank Tore Larsen og 5 sekunder til i forhold til Anders Grøndal som tok andreplasseni løpet, en utvikling vi må være meget godt fornøyd med, dette var tross alt Steve sitt første rally i en R5.

Foto: Morten K.Larsen i KL Media