Sterk Solberg-avslutning

henning_s_nz_08_500.jpgBåde Petter og Henning Solberg avsluttet Rally New Zealand sterkt. Henning vant flest etapper på lørdag og søndag, mens Petter endte på 4. plass.

-Det har vært en tøff helg for oss, så en 4. plass her til slutt er jeg fornøyd med. Men vi har fortsatt en del jobb med den nye bilen for at den skal bli perfekt, sier Petter Solberg.Avslutningen på løpet var sterk fra Petters side. På søndagens fem etapper holdt han samme tempo som løpets vinner, Sebastien Loeb. Fjerdeplassen ga ham fem nye VM-poeng, og nå er Solberg kun to poeng bak Jari-Matti Latvala i kampen om 5. plassen når 11 av årets 15 VM-runder er kjørt.

Petter Solberg og hans kartleser fikk ingen drømmestart på helgens løp på de raske grusveiene rundt Hamilton i New Zealand. De tapte mye tid på første dag, og var nede på en 7. plass fredag kveld.

-Fredagen var ingen god dag. Vi slet med å få skikkelig feste. Det er et løst gruslag på toppen på veien her, og vi klarte ikke å komme skikkelig gjennom dette, forklarer Petter Solberg. Han var 2 minutter og 25 sekunder bak ledelsen etter første dag, mens det ikke var mer enn 2.48 etter dagens avslutning. Det viser hvilken fremgang Petter Solberg og Subaru-teamet hadde under helgen.

Foran lørdagens kjøring endret teamet på innstillingene på støtdempere og understell, og det ga resultater.

-Vi tapte på langt nær like mye på lørdag, og jeg hadde en mye bedre følelse. Allikevel valgte vi å gjøre enda flere endringer foran dagens avslutning, og da fungerte det mye bedre, sier Petter Solberg.

-I dag hadde jeg virkelig en god følelse, og tidene viser jo også at det gikk fort. Vi er uten tvil på vei i riktig retning, men det tar tid før vi får den nye bilen helt optimal. Vi må bare være tålmodige, for jeg er ikke i tvil om at vi snart kjemper om de fremste plassene igjen.
Henning Solberg strålte som en sol etter målgang i Rally New Zealand. Han var raskeste førere på siste dag og ha vant sju av de 11 siste fartsetappene.
Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud gjorde seg virkelig bemerket under de to siste dagene av årets 11. VM-runde i rally. På lørdag vant de fire av seks etapper. I dag fulgte de opp med seier på tre av fem fartsetapper, og de var raskest av samtlige i dag.

-De to siste dagene her har vært utrolige. Jeg har aldri kjørt så fort på den type veier som vi har her. Dette har vært sjumilssteg i riktig retning, stråler Henning Solberg. At Ford-føreren fikk en miserabel innledning på løpet er glemt. Problemer med servostyring og hydraulikk gjorde at han lå helt nede på 48. plass på fredag. Da regnskapet ble gjort opp i Hamilton i dag var han på 9. plass, og over ett minutt nærmere vinneren.

-Det er klart at når man får løpet ødelagt i starten slik vi fikk, så er det ikke noe å forsvare de to siste dagene. Det gjør at vi kan teste ut forskjellige innstillinger og også satse maksimalt. På den måten har vi lært mye disse dagene, så vi reiser herfra med verdifull bagasje, sier Henning Solberg som for bare to uker siden tok sine første VM-poeng på asfalt.

Solberg og Menkerud kjøring i New Zealand blir ekstra oppsiktsvekkende når man tar i betraktning at de ikke har ressurser til å kjøre testing mellom løpene. De har heller ikke de siste oppdateringene som finnes på bilene til Fords to fabrikksførere.

Vinner av Rally New Zealand ble franske Sebastien Loeb. Han vant etter en dramatisk avslutning. Citroën tok også 2. plassen med spanske Dani Sordo. Fords Mikko Hirvonen fra Finland endte på 3. plass.

Neste VM-runde er asfaltløpet Rally Spania, 2.-5. oktober.