Sterk STCC-åpning av Tommy

bild-047_460.jpgTommy Rustad la seg på andreplass sammenlagt etter helgens åpningsrunde i STCC på Mantorp og var strålende fornøyd. Thomas Schie var ikke like blid.

-Dette er den beste sesongåpningen jeg noensinne har hatt i STCC. Det er deilig, og utrolig inspirerende, sier en jublende glad Rustad. Med andre- og fjerdeplass på Mantorp la han seg på andreplass sammenlagt etter årets åpningsrunde.

-Det har fungert perfekt for oss under hele dagen. Kvalifiseringen var optimal, og jeg tror ikke jeg selv kunne fått mer ut av løpene heller, sier Tommy Rustad.

Han hadde andre startspor i første løpet, bak sin egen teamkollega Robert Dahlgren. De to fulgte hverandre gjennom hele løpet, og kjørte over mål i samme rekkefølge. Kun 0,6 sekund skilte de to.

-Det er den første dobbeltseieren til Volvo med den nye C30-bilen, så det smakte ekstra godt for hele teamet.

I det andre løpet er reglene slik at den som vinner det første starter fra åttende startspor. I beste startspor står den som blir nummer åtte i første løp. Tommy Rustad startet dermed var sjuende spor.

-Jeg hadde egentlig bare som målsetting å komme meg til mål og få mest mulig poeng uten å ta noen store sjanser i det andre løpet. Jeg burde nok vært litt tøffere og kommet meg forbi Mattias Andersson litt tidligere, for da kunne jeg nok også hatt god mulighet til å ta Jan Nilsson også, sier Tommy, som kjørte inn til fjerdeplass. For hans teamkollega, Robert Dahlgren, ble det ikke suksess i andre løp. Han fikk motortrøbbel og måtte bryte.
BMW-føreren Richard Göransson var den som plukket mest poeng i første runde. Med seier og tredjeplass tok han med seg 16 poeng. Både Tommy Rustad og Thed Björk endte opp med 13 poeng.

Thomas Schie plukket med seg tre poeng med henholdsvis 7. og 8. plass i de to løpene.

– Dette var en skuffende start på sesongen. Slik oppsummerer Thomas Schie åpningsløpene i årets STCC.

Problemene for Thomas startet allerede under treningen tidlig lørdag morgen.

– Etter bare et par runder knakk hjulopphenget bak på bilen. Det førte til at jeg snurret av banen og havnet baklengs inn i railen, sier Thomas.

Dermed fikk teamet det hektisk med å få hans Chevrolet Lacetti klar igjen til kvalifiseringen. Det holdt så vidt, men med to «safecar»-episoder, ble det få runder på Thomas og han fikk ikke bedre enn 13. tiden

Men, Thomas har vist før at han er startrask. Så også i det første løpet på Mantorp Park. Der kjørte han seg i løpet av den første runden opp fra 13.- til syvendeplass. Han måtte imidlertid slippe Mathias Andersson forbi. Åttendeplassen var imidlertid veldig viktig, da han med den plassen starter først i det andre løpet.

I dette løpet snek imidlertid Mathias Andersson seg foran inn i første sving, og det skulle snart vise seg at Thomas hadde problemer underveis. Han tapte stadig terreng, og kjørte over mål til en syvendeplass.

– Vi skiftet den ene drivakselen foran det andre løpet, men under uhellet på treningen har jeg nok slått drivakselen inn i differensialen, for bilen gikk bare og spant ut av svingene. Så jeg tapte et halv sekund pr runde, sier en skuffet Thomas Schie.

– Det gikk ikke helt slikt jeg håpet, så det er klart jeg er skuffet. Men, det er positivt at jeg tok poeng i begge løpene, så får jag bare gasse på videre, sier Schie.

Neste STCC-runde kjøres i Karlskoga 22.-23. mai. Den norske runden kjøres på Vålerbanen 28.-29. august.

STCC runde 1
løp 1

1.Robert Dahlgren, Volvo, 22.01,569
2. Tommy Rustad, Volvo, +0,627
3. Richard Göransson, BMW, +3,399
4. Thed Björk, BMW, +5,214
5. Jan «Flash» Nilsson, BMW, +7,770
6. Mattias Andersson, Alfa Romeo, +9,725
7. Johan Stureson, Peugeot, +10,712
8. Thomas Schie, Chevrolet, +11,713

Løp 2
1.Göransson, 19.15,914
2. Björk, +1,061
3. Nilsson, +5,439
4. Rustad, +6,176
5. Andersson, +9,067
6. Roger Eriksson, Seat, +10,437
7. Schie, +11,431
8. Stureson, +13,101

Sammenlagt
1.Göransson, 16
2.Rustad, 13
2. Björk, 13
4. Dahlren 10
4. Nilsson 10
6. Andersson 7
7. Schie 3