Sterk VM-avslutning av Veiby

O_C_Veiby_15_ARG
Ole Christian Veiby ble hasteinnkalt til å kjøre siste VM-runde i rallycross i Argentina. Og 19-åringen takket for tilliten med meget solid kjøring.

Kongsvinger-gutten trodde han var ferdig med bilsportsesongen da han fikk forespørsel om å erstatte en skadet Tord Linnerud i sesongen siste VM-runde. Etter bronse i rallycross-EM og sølv i junior-VM i rally var sesongen likevel ikke slutt.
Det var svært utfordrende forhold i Argentina. Lørdagens to innledende heat måtte utsettes til søndag på grunn av støv, som førte til dårlig sikt og dermed også en fare for førerne. Søndag ble det kjørt tre innledende heat, mens det fjerde ble avlyst. For Ole var det litt uvant å sette seg i rallycrossbilen igjen, men han viste likevel solid kjøring i de tre innledende omgangene.
– I den første omgangen ble jeg påkjørt bakfra, og det førte etter hvert til en punktering. I den andre omgangen tok jeg starten og vant heatet med en sjettetid totalt. Også i den tredje omgangen tok jeg starten og vant heatet. Da hadde jeg tredjetid totalt, forteller han.
Det holdt til niendeplass etter de innledende omgangene, og dermed var han blant de 12 førerne som var kvalifisert til å kjøre semifinale. Men i og med at teamkamerat Johan Kristoffersson var nummer 13 etter de innledende heatene, valgte Ole etter teamordre å trekke seg fra semifinalen for at svensken skulle få kjøre. Kristoffersson kjempet nemlig om en medalje sammenlagt i VM, og trengte å få med seg de poengene han kunne i kampen om VM-bronsen. Heldigvis klarte Johan Kristoffersson å sikre seg bronsen til slutt, selv om han ikke tok seg til finalen.
– Slik er det i dette gamet, selv om det selvsagt er kjedelig at jeg ikke fikk kjørt semifinalen og vært med på og kjempet om en finaleplass. Samtidig er det utrolig moro at Johan klarte medalje, sier Ole, som er fornøyd med løpet i Argentina.

– Helga sett under ett, så er jeg veldig fornøyd med to heatseire og at jeg kvalifiserte meg til finalen, sier han.