Sterke norske førere i Rally Norway

andreas_petter_henning_mads_500.jpgAv snaue 50 påmeldte førere fra 20 nasjoner til Rally Norway er ikke mindre enn 10 norske. Supertalentet Andreas Mikkelsen seiler opp som storfavoritt i sin klasse.

I fjor vinter imponerte Andreas Mikkelsen en hel rallyverden med en 5. plass i den svenske VM-runden. Han var da tidenes yngste poengplukker i rally-VM. Nå seiler han opp som storfavoritt i PWRC-klassen på hjemmebane i Rally Norway som starter med åpningsshow på Bjerkebanen i Oslo 12. februar.

a_mikkelsen_500.jpg

Mikkelsen er påmeldt med en Subaru Impreza N14 i PWRC-klassen, klassen for de mindre trimmede bilene. Der skal han konkurrere med blant andre sterke navn som Patrik Flodin, Patrik Sandell og Martin Prokop, for å nevne noen. Andreas Mikkelsen skal kjøre i et av de mest profesjonelle teamene i denne VM-klassen.

Da påmeldingsfristen til Rally Norway gikk ut kl. 15.00 i dag 13. januar sto Petter Solberg også på startlisten, men uvisst med hvilken bil. FIA, det internasjonale bilsportsforbundet, har akseptert at Petter får komme med bilen senere. Sebastien Leob, Daniel Sordo, Jari Matti Latvala, Mikko Hirvonen er også på plass, og bror Henning Solberg vil med sin nye Ford-kontrakt og ønske om å vinne Rally Norway gi både broren og de andre fabrikkførerne kamp til målstreken.

Foruten Petter Solberg vil bror Henning Solberg stille fra norsk side i den råeste klassen sammen med Mads Østberg og Anders Grøndal. I PWRC-klassen stiller foruten Andreas Mikkelsen også Sveinung Bieltvedt, Eyvind Brynildsen, Anders Kjær, Øyvind Sulland og Bernt Kollevold på startstreken.

Samtlige biler er påmeldt i toppklassene N4 og A8, og det er flere deltakere med nye S2000-biler som blir den nye favorittklassen fra 2010.

– Det er ingen stor overraskelse at vi har noen færre påmeldte enn i 2007, men det er faktisk flere firehjulsdrevne biler i år. De som er påmeldt, utgjør et meget bra startfelt. Totalt har vi flere deltakere enn det som er påmeldte til åpningsløpet i årets rally-VM i Irland 22. januar, forteller Stig Rune Kjernsli i Rally Norway.

Påmeldingslisten finnes HER