Sterkt av Grøndal i Sverige

A_Grondal_swe13
Anders Grøndal kjørte sitt livs løp da han vant gruppe N, ble nummer to i WRC2 og 11 totalt sammen med kartleser Trond Svendsen i Rally Sweden i helgen.

Det er ikke tvil om at Anders og Trond fikk maksimalt ut av sin VM-start i Sverige og Norge. Det var ikke mye som manglet på at de skulle vært inne blant topp 10 totalt med sin Subaru Impreza. NM-lederen har all grunn til å juble over innsatsen. Det var til slutt bare en mann i WRC2, nemlig Al Rajhi Yazeed fra Saudi Arabia i en Ford Fiesta RRC klarte ikke å passere Anders før på siste dag av det fire dager lange VM-løpet.

– Jeg forsøkte å slå ham på de tre første prøvene søndag, men det gikk ikke, forklarte Grøndal.

Han merket virkelig at det er stor forskjell på en gruppe N-bil og en S2000 eller RRC-bil som konkurrentene i WRC2 kjører.

– På en publikumsprøve i Kirkenær, syntes jeg at jeg hadde kjørt veldig bra, men med mange 180-graders svinger på et jorde, med 200 kilo tyngre bil og mindre effekt, ble det vanskelig, sa Grøndal.

 

Naturkreftene spiller inn, og når konkurrenten kjørte så bra at han slo Henning Solberg i en WRC-bil, er det greit å bli slått med 12 sekunder. Tilslutt skilte det ikke mer enn 43,5 sekunder mellom Grøndal og Y Al Rajhi etter 22 fartsprøver. Og da safet førstnevnte inn 2. plassen på de tre siste prøvene.

– Jeg har aldri kjørt så fort over så lang tid noen gang før, summerte Gøndal selv.

Han ble 50.000 kroner rikere for seieren i en Subaru cup, og kan skryte av å ha slått en rekke WRC og WRC2-førere.

Eyvind Brynildsen deltok også i WRC2 med en Ford Fiesta RRC, men han måtte bryte tidlig på fredag med motortrøbbel.