Sterkt resultat av Marius Nakken

Marius Nakken leverte et sterkt resultat i Monza i Italia. I løpet kjørte han seg opp seks plasser og inn til en åttende plass

Nakken startet helgen med en sterk syvende plass på treningen fredag. I tillegg til de faste sjåførene i VM-serien deltok også toppsjåførene i det Italienske og franske mesterskapet. Alle disse i tillegg til de som tidligere har brutt løp kunne starte treningen med nye dekk, som er en stor fordel tidsmessig.

Under kvalifiseringen på lørdag fortsatte Nakken med gode rundetider, og var nært de raskete med første sett. Med andre sett var Nakken uheldig og ble blokkert to runder på rad av andre førere på sine raske runder, og kjørte inn til 14. plass av de 30 førerne.

– Vi hadde veldig god fart gjennom hele helgen, med en sterk start på trening, men «trafikk» i kvalifiseringen gjorde at jeg ikke fikk ut det fulle potensialet, og startposisjonen i løpet som vi fortjene. Jeg hadde 5. tid i del 1 og 2 av banen, men kun 16. tid i den siste hvor jeg ble blokkert.   Med en bedre kvalifisering er jeg sikker på at vi hadde kjørt inn til årets beste resultat.

I løpet startet Nakken fra 14. startspor. Han leverte en sikker og god start, og kom seg trygt igjennom første runde, før han tok opp jakten på de andre. Han kjempet seg opp seks plasser etter flere gode forbikjøringer, og kjørte inn til en meget respektabel 8. plass.

– Farten og opphentingen i løpet viser at jeg burde hatt et bedre resultat i kvalifiseringen. Jeg er veldig fornøyd med løpet isolert sett, og sikker på at vi kunne levert årsbeste om jeg hadde startet med et bedre utgangspunkt.

Nakken har vist god progresjon, hvor han i de fire siste løpene har han hatt farten inne til  topp 5. Påkjørsel i selve løpet i Barcelona og Spa ødela ny karrierebeste, men det er tydelig at foten i siste halvdelen av sesongen har vært god nok for topp 5.

Problemer med koronatest skapte store problemer lørdag før kvalifiseringen.

Gjennom sesongen er det strenge retningslinjer og alle teamene blir testet hver 48 time gjennom løpshelgen.  Nakken har blitt testet 30 ganger, og alt har gått smertefritt for alle team så langt.  Men lørdag morgen fikk to av teamene melding om at en person i hvert team var testet positivt på Covid-19.

– Jeg var akkurat ferdig med treningsøkten på hotellet på lørdag morgen, og var klar til å reise på banen for kvalifiseringen.  Jeg fikk da en telefon fra teamsjefen om at min ingeniør var testet positivt,  og at Formel 1 test teamet ville komme til hotellet for å ta enda en ny test av meg.  Jeg kjente det svartnet helt, og jeg var helt sikker på at helgen var over for min del, men heldigvis tok jeg feil.  Alle teamene ble hurtigtestet med negative resultater, og det viste seg at resultatene var falsk positiv,  det hadde oppstått en feil med prøveresultatene fra fredag.