Steve og Veronica kjører Junior EM

S_Rokland_14_Gol2
Team Junior Norway-føreren Steve Røkland og kartleser Veronica Engan har åpnet NM sesongen meget sterkt og ligger på en fin andreplass i NM bare tre poeng bak lederen, de to første NM rundene har vært en solid oppvarming til det som skal bli duoens neste utfordring så langt i karrieren; nemlig Junior-EM i Rally.

 

Det første løpet går av stabelen førstkommende helg i Latvia. Planen er å kjøre minst fire av de syv løpene som inngår i serien.

–Vi skulle gjerne kjørt alle løpene, men det har vi dessverre ikke midler til på nåværende tidspunkt. Det er kun fire løp som teller i sammendraget og vi har plukket ut hvilke fire vi skal kjøre så sant det ikke blir mulighet for å stille til start i flere utover. Vi håper selvfølgelig at vi skal ha en god mulighet til å kjempe om seieren, som selvsagt også er målet, forteller han.

 

Det første løpet i Latvia går på snø, resten går på asfalt. Til tross for at det ikke arrangeres så mange asfaltløp her i Norge har Steve klart å opparbeide seg noe erfaring gjennom løpene i England.

– Med tanke på at jeg ikke hadde kjørt noe særlig på asfalt tidligere har det gått overraskende bra på de asfaltløpene jeg har kjørt i det Britiske Mesterskapet, jeg håper og tror at den erfaringen jeg har fått med et høyt løps-tempo på asfalt skal gjøre at jeg har en fair sjanse til å hevde meg. Målsetningen er som alltid å være med å kjempe i toppen, en ting er sikkert og det er at det kommer til å bli tøft.

 

For konkurransen er hard. Det er kun R2-biler som er tillatt i J-ERC, og i overkant av 20 deltagere er påmeldt til dette løpet. Sammenlagtpremien er slettes ikke dårlig, nemlig 7 EM løp i en R5-bil i 2015.

 

I tillegg til planer om EM-satsing har Steve flere ting på gang. Han kjører første runde i Latvia i sin Ford Fiesta R2. Denne bilen har nå blitt solgt, og det ventes da et bilbytte fra Røkland sin side innen kort tid. Men hva det blir vil han ennå ikke fortelle.

– Det venter jeg litt med å avsløre. Må jo holde litt på spenningen, sier Røkland med et smil, før han legger til, vi driver å forhandler om en ny bil, så lenge handelen ikke er helt i orden ennå ønsker jeg heller ikke å gå offentlig ut med hva vi jobber mot, men det er et annet bilmerke det kan jeg si, vi håper at alt er i orden til Finnskog, sier den ambisiøse og målrettede gutten fra Kongsvinger.