Steve Røkland med suksess i England

steve_gb_r1.jpgI helgen kjørte Steve Røkland første runde av det britiske rallymesterskapet, Sunseeker Rally ved Bournemouth. Det endte med 9. plass totalt i 2WD-klassen i en Ford Fiesta R1.

Løpet som ble kjørt helt ute ved kysten omlag 10-12 mil sør for London inneholdt 12 fartsetapper på til sammen 105 km. Denne gang var Dag Nordstrand kartleser for Steve, ettersom Kim Hjalmarsen ikke mulighet denne gangen.

Bilen gutta kjørte er en prototype av en Ford Fiesta, bygget for klassen R1. Det er en skikkelig økonomisk klasse og bilene har helt originalt drivverk, så både motor, girkasse og drivakslinger må er helt standard. Motoren har 118 hk. Ettersom den ikke er klasset ennå, måtte de delta i R2-klassen. Ingen andre førere med R1-bil var raskere enn Steve.

Steve og Dag gjorde et perfekt gjennomført løp, de var raskeste R1 bil og de var også så høyt som 9 plass totalt i 2wd, ledelsen i M-sport er meget fornøyd med innsatsen og håper bilen vil være ferdig klasset i løpet av noen få dager. Neste løp for Steve vil være Numedalsrally førstkommende helg, bilen er klar etter rullingen i Sverige og gutta skal gjøre sitt ytterste for å få nok et bra resultat.