Steve Røkland debuterer med firehjulstrekk

Den tredoble Norgesmesteren i tohjulstrekk ønsker nye utfordringer, derfor kjører han denne helgen NM runden Aurskog/Høland Rally i en Subaru Impreza utlånt av Synnfjellet Rally Team.

KNA Kongsvinger gutten som også er medlem av det Norske landslaget ”Team Norway” gleder seg vanvittig til å endelig kunne debutere med firehjulstrekk.

 

-Dette gleder jeg meg vanvittig til, kanskje den største utfordringen for meg som fører på lenge, endelig skal jeg kjøre et rally med en bil som trekker på alle fire, fra før har jeg kun kjørt en S2000 Fiesta på et flyfelt i England og enFord Fiesta R5 på Bjerkesprinten. Dette blir noe helt annet, sier Steve.

 

Løpet som arrangeres av NMK Aurskog – Høland har ikke Steve kjørt siden 2014, da vant han klassen og ble beste fører med 2wd, de to årene etter dette har AH rally vært arrangert på samme helg som Steve har vært å kjørt ERC løpet Rally Azorene, nå er det noe helt nytt som venter han.

– Ja jeg må føle meg frem litt med denne bilen, den veier flere hundre kilo mer en min egen bil og på de til dels raske veiene som er her vil nok den største utfordringen bli å finne riktige bremse-punkter og girvalg, den akselerer også mye raskere ut av sving men min 2wd bil er jo en del lettere så jeg har jo kunnet holde en god hastighet i svingene med den. Vi må føle oss fram så får vi se hvordan det går men jeg har ambisjoner om en god plassering allikevel forteller han.

 

Som kartleser denne gangen skal Steve igjen ha med seg den rutinerte Svensken Martin Holmdahl, Martin som var fast kartleser under NM løpene i 2013 sesongen stiller opp nok en gang.

– Det at jeg får med meg Martin på debutløpet med 4 hjulstrekk er jeg meget godt fornøyd med, Martin er utrolig dyktig og han er vant til et høyt tempo fra SM, vi passer godt sammen i en rallybil, sier Steve.

 

– Jeg har fått kjørt en meget vellykket test med bilen på Elverum og synes selv at jeg fikk opp et greit tempo, det var også første gang jeg kjørte med Zestino dekk og jeg ble meget positivt overrasket, nå er jo underlaget på testveien på Elverum forholdsvis løst men dekkene fungerte meget bra, skal bli spennende å se hvordan de fungerer på de litt hardere veiene på Bjørkelangen sier Steve.

 

Aurskog-Høland rally starter lørdag morgen, første bil kjører over startrampen ved Kjelle videregående skole i Bjørkelangen klokken 9.00 for så å begi seg ut på formiddagens fartsetapper, løpet har kun en service, total lengden på løpet er 275km, 75 km av dette er fordelt på 12 fartsetapper.

Steve og Martin har startnummer 5.

 

Hvis noen ønsker å se en liten film fra testen finnes det en her: https://youtu.be/epeKMTiQ5R0