Steve Røkland deltar i britisk mesterskap

S_Rokland_13_03
Steve Røkland, som er med på NBFs Junior Team Norway, skal delta i det Britiske rallymesterskapet i år, og har inngått avtale med teamet Andy Baker Motorsport. Han skal bruke sin egen bil, men teamet har et meget proffesjonellt opplegg og to mekanikere fra M-sport skal serve Steve sin Ford Fiesta R2 under løpene.

Nytt for året er at britene nå kjører eget mesterskap i R2 og det er denne mesterskapstittelen Steve nå skal kjempe om i tillegg til det Norske mesterskapet, britene har også et eget mesterskap for R3 førere og juniormesterskap for førere med biler i klassen R1.

Kartleseren Steve skal ha med seg for hele serien er nok noe ukjent i Norge, dette er briten James Aldridge, som til daglig jobber med delesalg hos M-sport, James har lang erfaring og kjenner løpene i det britiske mesterskapet godt, han har også vært co-driver i noen WRC Academy løp.

Første runden er Bulldog Rally 6.-7. april, løpet er ikke helt ukjent for Røkland som deltok der i fjor, den gang i en M-sport-driftet Fiesta R1. Veiene, som strekker seg snaut 13 mil i de britiske skoger er også godt kjent fra VM-runden i Wales.

– Jeg gleder meg veldig til å stille til start i Bulldog Rally. Det blir spennende og prøve seg på engelske noter. James var hos oss en tur i romjulen og vi testet litt sammen. Det gikk veldig bra, så den biten bekymrer meg ikke i det hele tatt , sier Steve.

Av de 7 rundene i mesterskapet er det 5 grusløp og 2 asfaltløp, det er 5 løp som teller i mesterskapet og så lenge begge asfaltløpene faller på helgen før en NM runde har Steve bestemt seg for å stå over asfaltløpene, dette også fordi det er NM som er hovedmålet for sesongen. – Det er klart at jeg ikke kommer til å risikere noe med min egen bil helgene før disse to NM rundene sier Steve og fortsetter, asfaltrallyene krever en del ressurser og med tanke på at det ikke er asfaltrally i NM føler jeg at dette på nåværende tidspunkt er det rette å gjøre, men man vet jo aldri, åpner det seg en mulighet til å kjøre gjør jeg det sier Steve.

Oversikt og mer info finnes på www.brc.co.uk