Steve Røkland kjører South Swedish

Til helgen reiser Team Norway-føreren Steve Røkland og hans Britiske kartleser Tom Woodburn til Sverige for å kjøre et av de mest krevende og populære SM løpene South Swedish Rally.

 

Steve har denne sesongen valgt å ikke prioritere NM, fra før er han Norgesmester i rally hele tre ganger og velger derfor å kjøre for det meste i utlandet.

På grunn av den vanskelige situasjonen med sponsorer har jeg valgt å leie bort min Peugeot 208 R2 for NM løpene på grus , vi fokuserer mest på å kjøre mesterskapsløp jeg ikke har deltatt i tidligere.  Jeg har kjørt noen SM runder tidligere men ”Sydsvenska” har jeg aldri deltatt i, sier KNA Kongsvinger føreren som ikke utelukker muligheten for at han stiller til start i en eller to NM runder til denne sesongen men da med en annen bil i annen NM klasse.

 

Som alltid er målsetningen å vinne og med et startfelt på over 20 R2 biler så vil det bli kamp om seieren.

Ja, jeg er ganske sikker på at det kan bli hardt å vinne men jeg reiser ikke dit med tanker om å bli nummer to, seier er alltid målet men jeg kommer nok til å trenge litt tid på meg til å få opp skikkelig tempo, jeg har jo ikke kjørt Peugeoten siden Finnskog i vinter, men skal kjøre en test på Tirsdag så da får jeg håpe at jeg kan finne tilbake til et godt tempo igjen sier Steve.

 

Løpet har  base i Karlskrona helt sør i Sverige, gjennomkjøringen starter Torsdag, det skal kjøres 4 fartsetapper på Fredag og 9 på lørdag, total er løpet på ca 125 km med full fart, målgang er på lørdag ettermiddag.

South Swedish Rally arrangeres for 42. gang, andre Norske førere som er påmeldt til løpet er Frank Tore Larsen og Petter Fausko i henholdsvis Ford og Opel.