Steve Røkland med seier i Ulster Rally

26 årige Steve som kjører for KNA Kongsvinger kjørte denne helgen den fjerde runden i årets Britiske mesterskap i rally. Løpet gikk i området rundt Belfast i Nord-Irland. Med seg i sin Peugeot 208 R2 hadde han denne gangen Dai Roberts fra Wales, Dai er en meget rutinert co driver som hadde mye nyttig å tilføre Steve og teamet denne helgen.

 

Løpet startet ved lunch tid på Fredag med 5 etapper fra formiddagen og utover kvelden, allerede etter de to første etappene hadde Steve og Dai skaffet seg en ledelse på litt over 16 sekunder en ledelse de beholdt utover kvelden.

-Det var ganske utfordrende særlig med tanke på dekkvalg, været er skiftende i Belfast og vi hadde god nytte av Dai sin erfaring på dette området sier en fornøyd Steve.

Lørdagen skulle bli spennende da flere av de hardeste konkurrentene i det Britiske mesterskapet er fra nettopp dette området. Utover dagen kjørte enkelte av disse meget fort men når føreren som tok over ledelsen i mesterskapet i forrige runde i Belgia bestemte Steve og Dai seg for at de skulle prøve å holde unna for de bak men ikke ta noen unødvendige sjanser. Før de to siste etappene ledet Steve med bare 0,4 sekunder, på den nest siste etappen pusher den sterkeste utfordreren så hardt at han tar en liten tur ut av veien, får en punktering og taper hele 17 sekunder, med bare en etappe igjen var det nå bare å holde seg på veien så ble seieren et faktum, som sagt så gjort.

-Dette var helt fantastisk, Ulster Rally gir oss en skikkelig utfordring, jeg er meget glad for denne seieren som igjen fører meg opp i ledelse i mesterskapet, neste løp er i Isle Of Man, der har jeg aldri vært før så jeg får bare gjøre mitt beste som alltid sier en glad og fornøyd Steve.