Steve Røkland tok sitt femte NM gull

s_rokland_16_09_2
Etter et meget godt gjennomført løp i den siste NM runden Rally Hedemarken kan Kongsvinger gutten Seve Røkland smykke seg med nok et NM gull, fra før har han to NM gull i rally, et i bakkeløp og et i crosskart 250ccm.

 

Steve og hans Svenske kartleser Patrik Barth startet Rally Hedemarken i et forrykende tempo og var etter fredagens to kjørte etapper oppe på en utrolig 3 plass totalt, de var på dette tidspunktet allerede 30 sekunder raskere enn neste fører med tohjulstrekk.

 

Lørdagen skulle by på ytterlige 12 fartsetapper på til sammen litt over 8 mil. Steve og Patrik hadde et godt tempo gjennom hele dagen, på lørdagens andre etappe hadde de et kjempehopp som kunne skapt problemer men deres Peugeot R2 er solid bygget og klarte smellen godt.

– Vi kjørte jo den samme etappen på fredag kveld og vi hoppet ganske bra da også så vi fant ut at det kanskje gikk å holde helt fullt over der men……… jeg tror jeg slakker av litt der neste gang, sier han med et smil.

 

På fredag regnet det ganske mye og etappene var forholdsvis våte og da meget glatte, dette tørket ikke opp noe særlig til lørdag og med tohjulstrekk ble det som forventet vanskelig å hamle opp med de raskeste førerne med firehjulstrekk, en litt trøblete servostyring gjorde det heller ikke noe enklere.
Duoen var raskeste ekvipasje med tohjulstrekk på alle 14 av løpets etapper og var ca to minutter foran neste fører med tohjulstrekk.
De kunne dermed konstatere at de var vinnere av klassen, tempoet var nok til å tangere sesongen svakeste plassering på totallisten med en femteplass, fremdeles et imponerende total resultat.

– Jeg er fornøyd og glad over resultatet, jeg må også benytte anledningen til å takke alle mekanikere og sponsorer som har hjulpet meg gjennom denne sesongen som egentlig ikke ble slik jeg hadde tenkt, planen var å kjøre det meste av Junior EM sesongen men i og med at vi ikke har klart å få det finansielle på plass og på grunn av rullingen i Irland som medførte at vi måtte bygge ny bil ble fokuset flyttet fra EM til NM, hva vi gjør neste sesong er pr i dag ikke klart men jeg håper at vi kan klare å til et internasjonalt mesterskap, hvilket vet jeg ikke pr i dag men det er det som er drømmen, vi vet at vi har kapasitet til å hevde oss sier Steve.