Steve Røkland vant klart i Sigdal

S_Rokland_16_sigd2
Team Norway-føreren Steve Røkland og hans Svenske kartleser Patrik Barth sto for et nytt fantastisk resultat under årets første NM runde. Steve som kjører en Peugeot 208 R2 vant klassen med over tre minutter og kom inn på en oppsiktsvekkende andreplass totalt.

 

Ettersom de ikke har kjørt siden NM avslutningen på Hedemarken i høst reiste duoen Røkland og Barth til Sigdal med det mål for øyet å få noen mil i bilen foran EM åpningen i Latvia, en test som skulle vise seg å gi oppløftende svar.

 

– Før løpet var jeg kun fokusert på å lage best mulig noter og prøve å komme i gang med et godt tempo fra første meter, jeg har ikke sittet i Peugeoten siden løpet på Hedemarken og gledet meg enormt til å komme i gang igjen og se hvor lang tid det tok før jeg fikk ”godfølelsen” jeg hadde på Hedemarken, sier Røkland

 

Allerede på den første etappen hadde de et voldsomt tempo og flyten kom med det samme.

 

– At jeg skulle komme inn i rytmen og flyten så fort overrasket både meg og Patrik, selvfølgelig var det små detaljer som kunne vært gjort annerledes men jeg er kjempefornøyd med tempoet, nytt for løpet var også at jeg skulle prøve de nye Pirelli WR6 dekkene som er utviklet til årets sesong, må si jeg er imponert over grepet både i akselerasjon og brems i dem og holdbarheten var helt utrolig  sier han.

 

Med en fjerdetid totalt på første etappe og tredjetid på andre kunne de kjøre inn til dagens første service og konstatere at de lå på en tredjeplass totalt så langt. Ledelsen i klassen var på 45 sekunder.

 

På de neste prøvene gikk det fort, veldig fort. Tredjetid totalt på etappe tre og når en av konkurrentene med R5 bil forsvinner av veien på den fjerde klatrer de en plassering opp og er nå nummer to totalt, Steve og Patrik kjører inn til en andreplass totalt på de resterende prøvene, dette blir også sluttplasseringen i løpet, en suveren klasseseier og beste tohjulstrekker med tre minutter og ti sekunders margin er utrolig oppløftende.

 

– Jeg er meget godt fornøyd med kjøringen denne helgen, Patrik leverte også som vanlig notene helt perfekt, de nye Pirelli dekkene fungerte også helt optimalt og vi kjørte faktisk hele løpet med de samme dekkene foran så her har Pirelli funnet vinneroppskriften avslutter han.