Stian Paulsen avslutter sesongen i Tyskland

paulsen_zolder_2_5002.jpgÅrets SEAT Leon Eurocup er avsluttet, men Stian Paulsen (22) fra KNA Indre Ytre Østfold skal kjøre siste runde av den tyske cupen på Hockenheim som avslutning på sin sesong.

Fredrikstad-gutten Stian Paulsen er i ferd med avslutte seseongen med sin SEAT Leon. Eurocupens siste løp ble kjørt i Valencia i Spania 18.-19. september. Der brøt han det ene løpet og endte på 10. plass i det andre. Dermed ble han poengløs i finalen, og endte på en 13. plass sammenlagt av de 34 førerne som har vært med i cupen.

-Det var vanskelig å kjøre i Valencia. En svært teknisk krevende bane som jeg rett og slett hadde problemer med å lære meg. Under den ene treningen var det bløt bane og da gikk det bra, og jeg hadde også bra starter, så noe positivt var det, sier Stian Paulsen.

Han kjørte inn til 17. plass under kvalifiseringen, men startet første løp fra 15. spor etter at to konkurrenter fikk tidstillegg.

-Jeg hadde en knallstart og var oppe på 9. plass etter første sving. Men dessverre var det to konkurrenter som krasjet og som også traff min bil på sin vei ut av banen. Dermed ble en bærearm ødelagt, og jeg måtte bryte.

Det andre løpet i Valencia måtte Stian dermed starte fra 22. startspor. Igjen hadde han en knallstart, og klarte å ta seg opp til 10. plass i mål.

-Det var greit nok, men dessverre er det bare de åtte første som får poeng, konstatere han.

Nå er han klar for siste runde i den tyske SEAT Leon Cup som kjøres på Hockenheim 16.-17. oktober.

-Det er noe usikkert ennå om det blir noen Eurocup neste år, og da er den tyske cupen et godt alternativ for meg. Jeg har kjørt mye i Tyskland tidligere og kjenner alle banene. Cupen der går sammen med DTM så det er et opplegg jeg kjenner godt fra min tid i VW Polo Cup. Uansett om det blir Eurocup neste år, er det et alternativ å kjøre den tyske cupen ved siden av, sier Stian Paulsen.

Sluttstilling SEAT Leon Eurocup
1.Gabor Weber, HUN, 48
2.Michael Rossi, FRA, 42
3. Eoin Murray, IRL, 38
4. Pepe Oriola, ESP, 37
5. Duarte Felix Da Costa, POR, 28,5
6. Alexander Dudukalo, RUS, 28
13. Stian Paulsen, NOR, 13