Stian Paulsen ble juniormester i Belgia

paulsen_verbist_500.jpgStian Paulsen (21) sikret seg i helgen seieren i juniorklassen i den belgiske Renault Clio Cup. I tillegg ble det 3. plass i cupen totalt på den raske Fredrikstad-gutten.

Stian Paulsen fra KNA Indre Ytre Østfold har hatt en fantastisk avslutning på årets sesong. Etter noen innkjøringsproblemer i ny klasse og ny bil, og har vært den beste i den belgiske merkescupen under høstsesongen. I helgen kjørte han inn til henholdsvis 4. og 6. plass i de to løpene på Spa Francorchamp. Da var førerne foran ham i hovedsak tre gjesteførere som normalt kjører løp på et høyere nivå rundt i Europa.

-Jeg er veldig fornøyd med utviklingen av årets sesong. Det har gått over all forventning, og nå skal vi bygge videre på dette og komme enda sterkere tilbake i samme klasse, sier Stian Paulsen. På søndag kunne han innkassere førstepremien i juniorklassen og tredjeplassen i cupen totalt.

Helgens avslutning på formel 1-banen Spa Francorchamps utenfor Brüssel ble innledet med trening på fredag. Da var det regn, og det skulle vise seg at det var nyttig å trene under slike forhold.

-Under lørdagens kvalifisering var det tørt, men på søndag var det tidvis kraftig regn, kan Paulsen fortelle.

I kvalifiseringen sikret han seg 6. startspor i første løp og femte spor i det andre.

-I første løp klarte jeg å kjøre meg opp til 4. plass, og alle førerne foran meg var gjesteførere. Det var flere av oss som stilte spørsmål ved om de hadde biler som var etter samme reglement som vi andre kjørre, for de var veldig suverene. Men jeg ble best av de som vanligvis kjører cupen, og dermed ble det mange poeng, forteller Stian Paulsen.

I det andre løpet ble det en skikkelig utfordring. Det regnet kraftig, og sikten var minimal.

-Det var nesten umulig å kjøre, og jeg endte på en 6. plass. Jeg ble beste junior, og dermed sikret jeg seieren i den cupen med ett fattig poeng, sier en fornøyd Stian Paulsen.

Løpene på Spa var sesongens siste for Paulsen, som nå skal gjøre seg klar for neste år sesong. Da fortsetter han i den belgiske Renault Clio Cup.

Resultater, Renault Clio Cup Spa

Første finale, 10 runder

1. Maxime Martin, (B), 31 min 27,249 sek
2. Stefan Hodgetts (GB), +22,1 sek
3. Ludovic Sougnez (B), +25,6
4. Stian Paulsen (N), +43,1
5. François Verbist (B), +44,6

Andre finale 10 runder

1. Maxime Martin, (B), 31 min 3,975 sek
2. Ludovic Sougnez (B), +25,6 sek
3. François Verbist, +18,0
4. Stefan Hodgetts (GB), +19,0
5. J.J. Magalhaes (P), +30,0
6. Stian Paulsen (N), +36,6
Sammenlagt Junior Cup
1. Stian Paulsen (N), 120
2. Guillaume Dumarey (B), 119
3. Ronnie Latinne (B), 106
4. David De Saeger (B), 99
5. Nick Jones (GB), 89

Sammenlagt totalt

1. François Verbist (B), 138
2.»Mich» (B), 123
3. Stian Paulsen (N), 93
4. Guillaume Dumarey (B), 78
5. J.J. Magalhaes (P), 75