Stian Paulsen frisk og tilbake på banen

s_paulsen_act_09_460.jpgRacerføreren Stian Paulsen (22) fra KNA Indre Ytre Østfold er tilbake etter å ha vært utslått av kyssesyken i seks uker. Til helgen kjører han to viktige løp i den belgiske Renault Clio Cup på Zolder-banen.

-Det skal bli godt å komme tilbake. Jeg er helt frisk nå, men er noe usikker på formen. Jeg har ikke trent fysisk på snart sju uker. Men jeg er tent som aldri før. Det var bittert å gå glipp av forrige runde, sier Stian Paulsen. Da konkurrentene kjørte forrige runde var han syk hjemme i Fredrikstad, og mener toget er gått for hans del i forhold til sammenlagtseier i cupen, selv om det fortsatt er seks av totalt 12 løp igjen å kjøre.

-Jeg tenker ikke på sammendraget nå. Jeg vil konsentrere meg om å gjøre det så bra som mulig i hvert enkelt løp fremover. Helst vinne så mange som mulig, gliser Paulsen som i hvert fall ikke har mistet humøret. Han har da også grunn til å være optimist foran helgens løp. I fjor sto han for en nærmest utrolig prestasjon da han vant fra 15. startspor på nettopp Zolder.

-Jeg kan vel ikke drømme om å gjenta noe slikt. Jeg må nok satse på en bedre kvalifisering denne gangen, mener Paulsen.

Det er Francois Verbist fra Belgia som leder cupen etter at tre runder og seks løp er kjørt. Han har 59 poeng. Stian Paulsen er på 7. plass med 30 poeng. Med tanke på at han tok alle sine 30 poeng på en løpshelg og to løp, og at han er kun 29 poeng bak lederen, så er det langt fra helt mørkt for Fredrikstad-gutten.

Stian Paulsen kjørte sin første sesong i denne cupen i fjor, og overrasket alle da han endte opp med å vinne juniorklassen og ta tredjeplassen totalt i den harde konkurransen. I år er han ikke lenger junior, men har en klar målsetting om å forbedre tredjeplassen fra i fjor.
Bilene som brukes i cupen er en Renault Clio som har en 2 liters 16 ventilert motor som yter 200 HK. De er utstyrt med en sekstrinns sekvensiell girkasse og 17 tommers racinghjul. Bilene veier 1 160 kg. Det er 35 førere med i cupen, og Stian Paulsen endte på 3. plass i fjor.

Beligisk Renault Clio Cup poengstilling etter 3 av 6 runder (6 av 12 løp)