Stian Paulsen klar for ny sesong i Belgia

s_paulsen_460.jpgRacerføreren Stian Paulsen (21) fra KNA Indre Ytre Østfold er klar for en ny sesong i den belgiske Renault Clio Cup. Til helgen stiller Fredrikstad-gutten i årets første løp på formel 1-banen Spa Francorchamps.

Stian Paulsen kjørte sin første sesong i denne serien i fjor, og overrasket alle da han endte opp med å vinne juniorklassen (16-21 år) og ta tredjeplassen totalt i den harde konkurransen. Nå satser han knallhardt på følge opp suksessen.

-Målet er helt klart å kjempe i toppen. Jeg er ett år for gammel for juniorklassen i år, så nå blir det kun totalt jeg kan hevde meg. I fjor var alt rundt klassen og bilen nytt for meg. Jeg hadde heller ikke kjørt verken på Spa eller Zolder tidligere. Slik sett er jeg langt bedre forberedt i år. Jeg satser på å forbedre fjorårets tredjeplass, sier Paulsen som gjorde unna to testdager i forrige uke.

-Jeg kjørte en dag på Spa Francorchamps og en dag på Zolder. Det fungerte veldig bra. Jeg kjørte på tider svært nær mine kvalifiseringstider på de banene fra i fjor.

Bilene som brukes i cupen er en Renault Clio som har har en 2 liters 16 ventilert motor som yter 200 HK. De er utstyrt med en sekstrinns sekvensiell girkasse og 17 tommers racinghjul. Bilene veier 1 160 kg.

-Motorene er plombert så de kan vi ikke gjøre noe med. Men understell og fjæring kan vi justere, og det ligger mange utfordringer der for å få en slik bil til fungere best mulig. Utseendemessig er bilen endret i fronten i forhold til i fjor, også er det en ny type bærebru foran. Ellers er bilene som de var i fjor, sier Paulsen som kjører i egen regi med eget team bestående av kamerater som fungerer som mekanikere.

Det er totalt seks runder og to løp i hver runde i den belgiske cupen. Fem av rundene kjøres i Belgia, henholdsvis Zolder og Spa Francorchamps, og den sjette på tyske Nürburgring. Totalt er det i år 35 førere som er påmeldt i den belgiske cupen.

-Jeg vet ikke så mye om de nye førerne som kommer, men fjorårets vinner, François Verbist, er med fortsatt, så konkurransen blir nok ikke mindre hard i år. Det er også flere deltagere i år enn i fjor, kan Paulsen fortelle.

I fjor vant Stian Paulsen tre av de 12 løpene som ble kjørt, og utmerket seg spesielt i regnvær.

Terminlisten for det Beligiske Renault Clio Mesterskapet.
2.-3. mai, Spa-Francorchamps
5.-6. juni, Spa-Francorchamps
21.-22. august, Zolder
12.-13. september, Zolder
19.-20. september, Nürburgring
3. 4. oktober, Spa-Francorchamps

Slik endte cupen i fjor
1. François Verbist (B), 138
2.»Mich» (B), 123
3. Stian Paulsen (N), 93
4. Guillaume Dumarey (B), 78
5. J.J. Magalhaes (P), 75

Junior Cup
1. Stian Paulsen (N), 120
2. Guillaume Dumarey (B), 119
3. Ronnie Latinne (B), 106
4. David De Saeger (B), 99
5. Nick Jones (GB), 89